3 pasi pentru a evita criza cadourilor de Craciun

3 pasi pentru a evita criza cadourilor de Craciun

 

Cunosti febra cadourilor de Craciun? Ti se pare cunoscuta acea perioada in care magazinele sunt extrem de aglomerate, rafturile de la raioanele cu cadouri sunt aproape goale, iar cozile la supermarket-uri sunt mai lungi ca niciodata? Ei bine, anul acesta poti sa scapi de aceasta perioada alegand sa cumperi cadourile din timp, chiar si cu cateva luni in urma. Indiferent de ce alegi sa cumperi, poate articole de imbracaminte, decoratiuni pentru casa sau cosuri cadou craciun pentru angajati si parteneri, in urmatoarele randuri vei afla 3 pasi pentru a avea la timp, fara stres si nervi, cadourile potrivite pentru fiecare persoana:

 

 

  • Fa o lista

 

 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este o lista cu persoanele carora vrei sa le daruiesti un cadou anul acesta de Craciun. Intocmeste aceasta lista in ordinea importantei persoanelor ca sa nu ajungi sa uiti de cadoul pentru bunica, iar colegul de serviciu sa il fi primit deja.

 

Pune intai familia pe lista, apoi prietenii foarte apropiati, cei cu care te vezi mai rar, iar apoi colegii, alte cunostinte sau rudenii. Poti sa faci acest lucru chiar intr-un document pe laptop sau chiar pe o foaie de hartie pe care o poti completa in orice moment al zilei cu alte idei. In dreptul numelui vei trece cadoul pe care doresti sa il achizitionezi.

 

 

  • Pune bani deoparte

 

Dupa ce trece perioada cadourilor suntem de parere ca am cheltuit foarte multi bani pe acestea si nu suntem incantati deloc de aceasta idee. Ni se pare ca am cheltuit foarte multi deoarece i-am dat pe toti o data. Ce spui sa pui bani deoparte pentru cadourile de Craciun, iar atunci cand vine momentul sa iei de acolo? Acesta ar fi pasul doi in a intampina acea perioada relaxat si cu bani ramasi in buzunar.

 

 

  • Cumpara un cadou in fiecare luna

 

Dupa ce ai lista intocmita si banutii pusi deoparte pentru cadoul fiecarei persoane este timpul sa actionezi. Al treilea pas consta in achizitia cadourilor. Insa partea cea mai importanta este sa nu le cumperi in perioada aceea aglomerata pentru ca risti fie sa nu mai gasesti ceea ce cauti, fie sa fie mult prea scumpe sau sa intarzie livrarea coletului. Cea mai simpla metoda este sa cumperi cate un cadou pe luna sau pe saptamana daca sunt mai multe. Practic, in aceasta luna ii cumperi mamei tale, luna viitoare bunicii s.a.m.d. In acest mod vei fi relaxat si fericit cu problema cadourilor rezolvata. Ce spui? Vrei sa incerci aceasta metoda?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *