4 pasi simpli in pregatirea copilului de gradinita

4 pasi simpli in pregatirea copilului de gradinita

 

 

Micutul tau incepe in acest an gradinita sau trece intr-o grupa noua? In curand vei incepe sa alergi dupa rechizitele si hainutele necesare acestei perioade, dar va trebui sa acorzi timp si pentru a-l pregati pe cel mic de perioada si schimbarile care urmeaza. Este recomandat sa incepi pas cu pas, sa va pregatiti inca din timpul vacantei pentru schimbarea care urmeaza sa apara.

 

Sa vedem cativa pasi simpli, cu ajutorul carora il vei familiariza pe micutul tau de noua etapa a vietii lui:

1. Explica-i ce se va intampla dupa ce il lasi dimineata la gradinita

Inainte de a incepe gradinita puteti sa mergeti impreuna intr-un tur de prezentare a acesteia. Poti sa iti duci copilul sa vada grupa in care isi va petrece urmatoarea perioada, sa o cunoasca pe doamna educatoare, sa ii arati jucariile cu care se va putea juca, unde va manca si chiar unde va dormi, in cazul unei gradinite cu program prelungit.

Explica-i tot procesul, cum veti merge dimineata tinandu-va de mana pana la gradinita, faptul ca tu va trebui sa mergi la munca si el va ramane acolo cu ceilalti copii, ca urmeaza sa se joace si sa faca diferite lucruri noi si interesante alaturi de doamna educatoare. Nu uita sa il asiguri ca de-ndata de iti vei termina treaba te vei intoarce si veti merge impreuna acasa.

2. Vorbeste-i despre activitatile de la gradinita

Povestiti despre lucrurile pe care va putea sa le faca la gradinita. Raspunde-i la toate intrebarile si curiozitatile despre aceasta noua etapa a vietii lui si asigura-l ca va avea numai beneficii. Povesteste-i despre cum ai fost tu la gradinita si despre experienta ta. Spune-i ca doamna educatoare ii va invata cantecele si poezioare, vor invata despre animale si despre plante, vor colora, se vor juca si se vor distra impreuna.

3. Povesteste-i despre copiii cu care se va imprieteni

Cu siguranta va fi curios de restul copiilor care vor fi in grupa lui. Incurajeaza-l sa comunice cu ceilalti copii, sa isi faca prieteni noi, sa se joace cu ceilalti si sa participe la toate activitatile. Spune-i ca in ceilalti copii va gasi parteneri minunati de joaca si va fi foarte placut sa isi petreaca timpul cu ei.

4. Mama si tata se vor intoarce

Chiar daca nu face crize de plans cand il lasi la gradinita, asigura-l ca de-ndata ce va termina activitatile de la gradinita, se va juca, va manca si eventual va dormi. Tu te vei intoarce si veti merge acasa impreuna. Este foarte important sa ii explici de ce trebuie el sa ramana acolo, ce treaba ai tu, ce va face el cat timp tu vei fi plecat si ca te vei intoarce sa il iei.

 

Dupa ce ii explici ce urmeaza sa se intample si ce schimbari vor aparea in viata voastra, puteti sa alegeti impreuna rechizitele, hainutele si jucaria preferata de care va avea nevoie la gradinita. Puteti sa asteptati sa primiti lista de la doamna educatoare, sau sa incepeti sa cumparati cateva lucrusoare alese de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *