acoperisuri ventilate

Aceste acoperisuri ventilate sunt un concept nou in Romania. Acoperisurile ventilate sunt un concept care propune un astfel de acoperis pentru casa ta. Ventilatia reprezinta principalul concept pentru care Acoperisul Viitorului spera sa il faca cat mai cunoscut si popular in Romania. Ventilatia acoperisului este unul din cele mai importante aspecte atunci cand vorbim de durabilitatea si eficienta unui acoperis, dar si pentru intreaga casa. Ventilatia este un proces simplu care creaza un flux continuu si natural intre partea exterioara si partea interioara a acoperisului. Acest lucru asigura un mediu uscat, fara condens sub acoperis dar si din casa. Cu numeroase beneficii pentru casa si acoperisul tau, acoperisul ventilat este o optiune de luat in calcul. Acest tip de acoperis, m-a facut sa iau in calcul folosirea lui la mine pe acoperis din simplul fapt ca ofera multe beneficii, iar pretul nu difera mult de pretul acoperisului normal.
Sa va prezint mai multe lucruri legate de astfel de acoperisuri pentru a va ajuta sa va decideti daca sa construiti un acoperis ventilat.
– Invelitoarea din tigla metalica se poate realiza fara a tine cont de solutia aleasa sau impusa de constructor. Invelisul  metalic genereaza condens chiar chiar si atunci cand podul este nelocuit si ventilat, din aceasta cauza se recomanda utilizarea unei folii anticondens.
– Pentru a fi eficient, grosimea stratului termoizolant trebuie sa fie de cca. 20 – 25 cm. Valoarea concreta va fi recomandata de furnizorul de termoizolatie pentru care optati ( recomand  Isover pentru termoizolatie). Respectarea acestei valori conduce la un confort termic si nu in ultimul rand la economii atat vara cat si iarna.
-La fel de importanta este montarea barierei de vapori si etansarea acesteia la suprapuneri si la racordul cu peretii sau cu alte elemente. Rolul barierei de vapori este de a permite o trecere controlata a vaporilor prin stratul termoizolant pentru a evitarea condensarii in aceasta zona si in acelasi timp impiedica si transferul de aer cald spre podul ventilat, adica se stopeaza pierderile de caldura.
Acests tip de acoperis ventilat este foarte discutat in randul constructorilor, eu astazi am incercat sa va aduc un pic la zi si sper ca am reusit.
Revenim la acest subiect cand o sa fie cazul! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *