Alegerea bocancilor de protecţie în funcţie de material

În cazul persoanelor care activează în domeniul industrial sau cel al construcţiilor, echipamentul de lucru este foarte important, cu precădere în cazul încălţămintei. Este important ca aceştia să aibă o încălţăminte de protecţie. Fie că vorbim despre pantofi de protecţie sau bocanci de protecţie. Însă, în condiţiile menţionate anterior, cei mai eficienţi bocanci de protecţie joacă un rol primordial întrucât sarcinile de serviciu nu ar putea fi îndeplinite fără aceştia. Astfel, este important să cunoaşteţi criteriile care stau la baza alegerii celor mai buni bocanci pentru echipamentul de protecţie, în funcţie de profilul activităţii voastre şi a mediului în care se desfăşoară aceasta.

Alegerea bocancilor de protecţie în funcţie de material

Cel mai important criteriu care stă la baza alegerii unei perechi de bocanci de protecţie potriviţi este reprezentat de materialul din care aceştia sunt confecţionaţi. Iată ce trebuie să ştiţi în acest caz!

Bocanci de protecţie din piele naturală – Aceştia sunt recomandaţi datorită rezistenţei sporite pe care o asigura la impact. În această categorie, există şi încălţăminte cu proprietăţi superioare precum rezistenta la apă sau şocuri şi cu sistem antiderapant şi antialunecare.

Încălţăminte de lucru din piele ecologică – Aceştia sunt recomandaţi datorită rezistenţei mecanice sporite pe care o asigură. În plus, pielea ecologică are efecte antistatice şi antialunecare. Astfel, aceasta reprezintă o alegere potrivită pentru bocancii de protecţie necesari în domeniul industrial.

Încălţăminte de protecţie din piele năbuc – Cel mai mare avantaj al acesteia este reprezentat de rezistenţă crescută la umezeală. În plus, bocancii confecţionaţi din acest material sunt durabili şi asigură confortul necesar în aceste medii speciale de lucru.

Bocanci de protecţie din poliuretan – Rezistenţa crescută la şocuri reprezintă factorul care recomandă aceşti bocanci de protecţie în mod special. Talpă acestora este de regulă antistatica şi cu efecte antialunecare. Aceste proprietăţi îi transforma în alegerea potrivită pentru cei care activează în domeniul construcţiilor.

Selecţia încălţămintei potrivite în funcţie de structura În cazul bocancilor de protecţie, bombeul reprezintă un element important de structură.

Bombeu compozit – Element care oferă stabilitate şi confort persoanelor care poartă bocanci de protecţie în mod frecvent. Muncitorii care petrec nenumărate ore în picioare, în condiţii grele de muncă, necesita un plus de stabilitate şi confort, avantaje oferite de cei mai buni bocanci de protecţie.

Bombeu metalic – Acest element asigura o rezistenţă mecanică crescută, fiind completat de o talpă antiderapantă. Aceste caracteristici sunt esenţiale în cazul unei perechi de încălţăminte cu rol de protecţie.

Talpa cât mai plată – Aceasta va împiedica încărcarea cu asfalt, pietricele sau gudron. În plus, acest element va reduce riscul de a călca strâmb și va elimina ingreunarea tălpilor.

Talpă rezistenta la temperaturi crescute – Este recomandat să optaţi pentru tălpi confecţionate din materiale termo-rezistente, care să reducă efectele transferului termic din mediu către picior.

Mărimea potrivită – Nu este indicat să optați vreodată pentru o pereche de bocanci de protecţie de altă mărime decât cea potrivită întrucât această alegere vă poate afecta siguranţă la locul de muncă. Puteţi pierde stabilitatea necesară atunci când resimţiţi un anumit nivel de disconfort cauzat de echipamentul purtat. Confortul şi siguranţa voastră sunt primordiale!