Ar trebui să porți sau nu îmbrăcăminte de ciclism?

Dacă ești ciclist amator ori dacă ieși la pedalat doar ocazional, prin parc, atunci cu siguranță ți-ai pus de mai multe ori această întrebare. În timp ce pentru deplasarea la birou ar fi mai greu să apelezi la astfel de haine, în restul situațiilor se poate aborda problema echipamentului specific. Dar când ar trebui să treci de la tricou și pantaloni de trening, la colanți și tricou de ciclism?

În primul rând, dacă folosești bicicleta de mai multe ori pe săptămână ori în fiecare weekend pentru a merge pe diferite trasee, atunci ar trebui neapărat să investești într-o astfel de îmbrăcăminte. Nu doar că te vei simți mai confortabil, indiferent de vreme, dar vei pedala mai ușor și mai eficient. În plus, cu un astfel de echipament vei putea evita accidentele neplăcute precum pantalonii prinși în lanț ori mâneca de la tricou prinsă în coarne, etc.

Deși par banale și demne de cascadorii râsului, astfel de incidente au loc frecvent atunci când porți haine nepotrivite pe bicicletă și nu sunt deloc plăcute.

Pe de altă parte, dacă obișnuiești să ieși doar ocazional cu bicicleta, la plimbări prin parc cu prietenii sau pentru rezolvat treburi rapide prin oraș, poate purtarea unor haine specifice nu ar fi tocmai confortabilă. Și nu pentru că nu te-ai simți bine fizic în ele, ci pentru că ar putea fi un pic ciudat să mergi la terasa din parc îmbrăcat în colanți. La fel de ciudat ar fi să stai la coadă pentru plata facturilor îmbrăcat ca pentru Tour de France. Însă, în cele din urmă, dacă tu nu ai o problemă cu asta, ești liber să porți ce vrei.

O alternativă la echipamentul profi de ciclism ar fi produsele de serie din magazinele specializate. Aici poți găsi tricouri și pantaloni din materiale ușoare și croiți special pentru mersul pe bicicletă. Acestea nu vor arăta la fel de ciudat pe tine și le poți purta atunci când ieși cu bicicleta prin oraș sau prin parc.

Cum alegi echipamentul potrivit

Dacă faci parte din prima categorie și obișnuiești să mergi regulat pe diferite trasee, atunci e clar că trebuie să investești într-o îmbrăcăminte de calitate. Chiar dacă pot costa destul de mult, pantalonii, tricourile, bluzele și pantofii pentru ciclism ar trebui să fie nelipsite din garderoba ta. Acestea îți vor oferi confort și siguranță în timpul pedalării, așa că nu trebuie să faci rabat de la calitate.

Documentează-te bine, citește cu atenție descrierile produselor, cere sfaturi și păreri de la persoane avizate și caută brand-urile de renume în acest domeniu (dacă îți permite bugetul, evident). Dacă vei alege haine din materiale de calitate acestea te vor ține câțiva ani buni, deci merită să faci o investiție mai mare la început.

Acestea fiind spuse, concluzia este că, în cele mai multe cazuri, trebuie să porți îmbrăcăminte specială pentru ciclism. Dacă ești biciclist de ocazie însă, un echipament sport ar trebui să fie suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *