Artroscopie Genunchi | Chirurgieartroscopica.ro

Genunchiul, bata-l vina

Datorita lui putem sa mentinem pozitia sezand si tot el garanteaza ortostatismul. Practic, este o balama cu rol esential in statica si in locomotie, pe cat de mare, pe atat de delicata cand vine vorba de artroze, mai bine zis de gonartroza. Ce se intampla practic? Se distruge cartilagiul suprafetelor articulare. 

Ai fi tentat sa spui ca nu ti se poate intampla taman tie, doar esti tanar si in forma. Ei bine, daca vei calcula cat inseamna 10% din populatia globului, acesta fiind procentul afectat de aceasta afectiune, vei intelege ca sansele sunt destul de mari sa poti fi si tu la un moment dat afectat. Sansele cresc odata cu inaintarea in varsta, sunt si mai mari daca esti femeie si evolueaza in defavoarea ta daca esti supraponderal sau obez. E si mai grav daca iti place sa te relaxezi pe partie la ski sau daca mai mergi uneori la fotbal cu baietii.

Ce trebuie sa intelegi este ca momentul instalarii durerii, fie ea si usoara si trecatoare, este momentul in  care trebuie sa te adresezi medicului si sa urmezi indeaproape recomandarile sale. Fie ca vorbim doar de niste investigatii preliminare pentru o evaluare corecta, de tipul radiografiilor, fie ca lucrurile trebuie verificate mai in amanunt prin tehnica rezonantei magnetice, cu problemele genunchiului nu e de glumit, pentru ca ele in timp iti vor limita mult nu doar posibilitatile de deplasare, ci viata pe de-a-ntregul. Exista lucruri pe care le poti face tu insuti, daca ei lucrurile din pripa. Iti schimbi stilul de viata si regimul alimentar, spre exemplu. Exista insa stadii in care trebuie sa te lasi pe mana specialistilor care cunosc afectiunea numita artroscopie genunchi in cele mai mici detalii si care vor fi singurii care te pot ajuta. Indiferent de momentul diagnosticarii si de pasii care se impun, important este sa constientizezi ca recuperarea depinde de tine. Este timpul sa lasi amanarile si tratamentele dupa ureche, pentru ca din cauza lor vei fi nevoit sa platesti un pret mult prea mare mai tarziu. Mergi la medic, este cel mai bun cadou pe care ti-l poti face tie insuti, pentru un viitor mai bun.