platformei Wordpress

Avantajele platformei WordPress, se transforma in avantajele afacerii tale

Daca te intereseaza un site pe platforma WordPress poti apela la o agentie de webdesign si marketing online pentru ca profesionistii stiu exact ce anume este de facut pentru a-ti crea un site pe masura asteptarilor tale pentru a-ti dezvolta afacerea. WordPress este o platforma foarte populara de Content Management System si are un rol foarte functional si anume acela de a-ti pune la dispozitie o multitudine de instrumente prin intermediul carora se poate crea un web site.

platformei WordPress

Dar, pentru ca siteul tau sa fie online pe internet, aceasta platforma se instaleaza mai intai pe un server si astfel site-ul tau WordPress va fi gazduit de catre furnizorul ales de hosting.

Insa, inainte de a te apuca sa it schitezi viitorul site wordpress este necesara inregistrarea unui domeniu, al unui nume, care sa fie disponibil si aceasta se obtine prin intermediul furnizorului de hosting sau a aunui provider de domenii web. Numele trebuie sa fie scurt, memorabil, atragator,usor de scris, sa includa cuvinte cheie care sa reprezinte business-ul tau pentru a fi usor de gasit ulterior in cautarile Google. Apoi trebuie aleasa si extensia, cele mai des intalnite extensii fiind .ro, .com, .net, .org, .eu etc.

Atentie, alegerea numelui de domeniu este foarte important pentru realizarea siteului WordPress intrucat aceasta te reprezinta si iti reprezinta afacerea.

Dupa ce ai ales numele, trebuie sa alegi hostingul. Hostingul, este un spatiu fizic pe server prin intermediul caruia site-ul va rula online. Acest server este un fel de hard disk conceput pentru a stoca informatiile de pe web site: imagini, clipuri video,texte. Practic, acest furnizor de gazduire are menirea ca site-ul sa functioneze pe internet.

Dupa instalarea sistemului WordPress pe server, te poti loga si agentia aleasa de tine pentru realizarea siteului tau WordPress incepe sa se ocupe de instalarea tuturor elementelor necesare, template-uri si extensii, cu ajutorul carora se construieste site-ul. Totodata, ai posibilitatea de a adauga plugin-uri in functie de nevoile tale si ale afacerii tale. Poate ai nevoie de un modul de plata, sau un formular de contact, toate acestea iti vor fi instalate de agentia de web design.

Cea mai accesibila varianta de gazduire WordPress este Shared Hosting-ul, adica un server pe care il vei imparti cu mai multe persoane, in asa fel incat costurile lunare de administrare vor fi mult mai mici decat in cazul in care doresti sa obtii un server numai pentru tine si siteul/siteurile tale, adica un server dedicate. Daca inregistrezi numele domeniului tau in acelasi timp cu alegerea serviciului de gazduire, site-ul tau va deveni activ repede si fara sa fie necesare alte configurari.

Dupa alegerea domeniului si a hosting-ului, incepe creare web site-ului si aici intervine agentia de web design care te va ajuta pas cu pas in realizarea siteului tau WordPress

Pentru realizarea unui site WordPress nu ai nevoie doar de platforma gratuita WordPress ci trebuie sa apelezi la specialisti care cunosc programe de editare texte si grafica pentru ca un continut si imagini adecvate sa fie inserate in site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *