Botezul copilului, ce nu trebuie sa ratezi

Venirea pe lume a unui copil este fara doar si poate una dintre cele mai importante experiente pe care un cuplu le poate trai. Cele noua luni in care bebelusul creste in burtica mamei sunt pur si simplu magice. Iar apoi prima privire, primul zambet sunt amintiri care vor ramane intiparite in mintea parintilor toata viata.

Dupa ce ati venit cu bebelusul acasa, urmeaza poate cea mai important pas, in religia ortodoxa: botezul copilului. Ei bine, acest eveniment trebuie pregatit cu luni inainte, mai ales lin cazul primului copil, fiind obligatoriu un eveniment la care trebuie invitati cat mai multi prieteni dar si rude.

Un alt aspect important il reprezinta locatia unde se va desfasura importantul eveniment. Daca optati pentru o petrecere restransa, propria locuinta este suficienta. Nu trebuie sa neghlijati insa un aspect important: dupa terminarea petreceri va trebui sa faceti singuri curatenie sau sa apletai la o firma de curatenie din Craiova . Daca insa numarul invitatilor ajunge la maxim 20 de persoane ar fi cazul sa apleati la un restaurant, acolo und eputeti fie sa optati pentru un meniu personalizat, fie sa alegeti platorui variate cu mancare. Daca insa numarul invitatilor ajunge la cativa zeci este cazul sa cautati o locatie mai mare, de exemplu un restaurant sau un loc de joaca.

Pe langa meniul ales, nu uitati, ca in prezent, este la moda si prezenta unui candy bar cu o tematica aleasa pentru intreg evenimentul. Dulcirile trebuie obligatoriu sa fie proaspete si sa provina de la o patiserie in care aveti incredere si de unde ati mai consumat produse, pentru ca estita riscul unei toxiinfectii alimentare, mai ales in randul copiilor. Nu uitati nici de elementele decorative dar nici de celebrele ursitoare care vor juca un rol dragut antrenad intr-un moment artistic, toti invitatii. Mai nou, pe langa fotograf si cameraman, se apeleaza si la cabine foto care ofera pe loc fotografii tot mai amuzante.

Nu este de neglijat nici momentul artistic. In functie de gusturile muzicale ale parintilor, se poate opta pentru o formatie de muzica usoar, populara sau chiar DJ. Daca apelati la ultima varianta, trebuie sa stiti ca va va costa, in principiu cel mai putin. In situatia in care doriti ca la evenimentul in care copilul este crestinat sa fie prezent un artist cunoscut, suma pe care trebuie sa o scoateti din buzunare creste semnificativ.

In cazul in care printre invitati vor fi prezenti si un numar semnificativ de copii, este importan sa aveti si cativa animatori care vor pune la punct diverse jocuri care sa ii tina antrenati pe cei mici sau puteti sa organizati petrecerea chiar in interiorul unui loc de joaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *