camion rulat

Camion rulat – ce pași trebuie să urmezi pentru a deveni șofer?

Meseria de șofer pe camion rulat este una foarte frumoasă! Cu ajutorul ei vei apuca să călătorești și să vezi lumea. Nu doar atât, dar vei fi și plătit pentru asta! Nu-i așa că sună bine? Și chiar vei fi plătit foarte bine pentru asta! Salariul unui șofer de camion rulat începe de la 700 de euro, însă poate ajunge și până la 1000 de euro, iar asta doar în România! Dacă ajungi să faci curse în țări precum Suedia, Franța, Anglia sau Spania poți ajunge până și la 3,500 de euro net!

Însă nu trebuie să te uiți doar la bani! Trebuie să ții minte și că a fi șofer de camion rulat este o meserie foarte grea. Nu va fi totul roz și frumos. Deci din start trebuie să îți placă foarte mult. Este într-adevăr o meserie foarte frumoasă, însă este și una foarte grea. Va trebui să ții cont de faptul că vei munci ore foarte multe, pe care le vei petrece pe drumuri. Vei fi plecat departe de familie foarte mult timp. De asemenea, luni întregi vei cunoaște doar drumurile.

Cât despre monotonie, va depinde. Într-adevăr, vei conduce foarte mult timp, dar în același timp pot apărea mereu situații neprevăzute, cum ar fi faptul că autocamionul tău se poate strica în cele mai neașteptate momente și vei fi nevoit să îl repari chiar tu.

Dar de ce ai nevoie pentru a fi un bun șofer de camioane rulate?

Abilități necesare pentru un șofer de camion rulat

În primul rând, dacă vrei să faci transport internațional, va trebui să cunoști cât mai multe limbi, dar este absolut esențial să cunoști măcar engleza. Dacă nu știi engleza, nu vei putea să te înțelegi cu vameșii, mecanicii și clienții. Indiferent de țara în care te afli, vei interacționa cu străini.

Indiferent dacă faci transport național sau internațional, însă, vei avea nevoie de rezistență (atât fizică cât și psihică). Uneori ești nevoit să conduci foarte multe ore pe zi, pentru a putea ajunge la timp la destinație. De aceea, rezistența fizică și modul în care gestionezi stresul sunt foarte importante.

Condusul defensiv este, de asemenea, foarte important! Trebuie să respecți autocamionul și să realizezi că ești la volanul unui vehicul care poate avea până la 15,000 de kg. Fiind șofer profesionist, va trebui să acționezi prompt și inteligent în orice situație.

De asemenea, trebuie să fii un bun mecanic. Nu știi niciodată când ți se poate strica o componentă a camionului tău, iar uneori este mai rapid și mai eficient să repari tu decât să aștepți un mecanic.

Ce trebuie să faci pentru a fi un șofer de camion rulat

Permis

În primul rând, vei avea nevoie de un permis în categoria C, C și E, altfel nu vei avea voie să conduci un camion. În general, școala de șoferi pentru categoria C costă în jur de 2,000 de RON. Pentru categoria C, C+E, cursurile costă în jur de 2,200 de RON. Perioada de școlarizare pentru a obține permisul în categoria CE este de 2 săptămâni. În aceste 2 săptămâni sunt incluse 10 ore de legislație rutieră și mecanică și 10 ore de conducere. Vârsta minimă în momentul înscrierii la școala de șoferi este de 21 de ani. Va trebui să deții în prealabil un permis de conducere din categoria B.

Atestat

Ai crede că vei avea nevoie doar de permis de conducere pentru a fi un șofer de camion, însă acest lucru nu este adevărat. Vei avea nevoie și de un atestat profesional. Cel mai probabil vei avea nevoie de Atestatul de transport marfă (CPC). Acesta este necesar pentru a te putea angaja la o companie de transport mărfuri.

Atestatul pentru transport rutier de mărfuri periculoase (ADR) este de asemenea necesar dacă vei practica transportul de mărfuri periculoase sau transportul de mărfuri generale în cisternă. Deși acest tip de transport este mult mai periculos, salariile sunt mai mari, pentru a compensa acest lucru.

Cardul tahograf

Pe lângă permisul de conducere, respectiv atestatele profesionale, vei avea nevoie și de cardul tahograf. Acesta este un card digital prin care se contorizează orele de condus și orele de repaus ale șoferului. Este utilizat pentru a verifica dacă timpii de conducere și odihnă sunt respectați. Numărul maxim de ore de condus este de 56 pentru 7 zile, perioada minimă de repaus la 24 de ore fiind de 11 ore.

Atât atestatul profesional, cât și cardul tahograf au o valabilitate de 5 ani.

Meseria de șofer de camion este una foarte frumoasă, dar și grea! Dacă nu ești total pasionat de condus, îți va fi foarte greu să reziști!