Caracteristici si domenii de utilizare ale lanturilor industriale

Caracteristici si domenii de utilizare ale lanturilor industriale

Un lant este un dispozitiv flexibil care consta din legaturi identice conectate in serie intre ele printr-o structura. Exista multe tipuri de lanturi industriale pentru diverse scopuri, iar utilizarea lor in industrie este extrem de larga. Lanturile industriale functioneaza in multe masini si mecanisme ale diferitelor echipamente si asigura functionarea eficienta a acestuia. Depo Materiale Constructii ofera lanturi industriale generale de inalta calitate pentru toate industriile. Sunt utilizate pentru ridicarea si mutarea marfurilor pe echipamentele de manipulare. 

Lant otel – caracteristici

Un lant otel se distinge prin designul lui si poate fi:  

Lant ridicareFolosit pentru deplasarea marfurilor pe verticala si orizontala. Acestea includ lanturi de legatura rotunda sudate din oteluri cu continut ridicat de carbon.

Lant actionareSunt utilizate pentru a transmite cuplul in mecanisme si masini. Unitatile cu lant sunt utilizate la temperaturi de pana la 300 de grade Celsius si viteze de pana la 40 de metri pe secunda. Si, de asemenea, sunt utilizate pentru oteluri termorezistente pana la 800 de grade Celsius.

Lant ancorareSunt utilizate in procese grele si mai ales pentru deplasarea marfurilor in diverse mecanisme si transportoare. Au un design divers si sunt utilizate pe scara larga in industria forestiera, miniera, prelucrare.

Lant otel specialLanturile speciale sunt folosite pentru a muta marfa intr-un mediu agresiv si greu.

Lanturi transportLanturile de transport constau din elemente de tractiune asemanatoare cu placile, care au flexibilitate maxima, greutate minima si sunt folosite pentru a deplasa materialul pe orizontala pe transportoare.

Lanturi industriale – domenii de utilizare 

Lanturi cu bucseSunt utilizate in mecanisme de ridicare, a caror viteza nu depaseste – 0,25 m / s. De regula, acestea sunt transportoare si mecanisme cu viteza mica, cu un ritm de lucru redus. Astfel de lanturi industriale difera prin gradul scazut de uzura, capacitatea de a lucra in conditii de umiditate ridicata, murdarie si praf. Aceste lanturi sunt impartite in: lanturi cu un singur rand, lanturi cu doua randuri.

Lanturi dintateLanturile dintate sunt proiectate pentru a transmite eforturi mari si pentru a asigura o viteza mare. Sunt utilizate in utilaje textile, masini pentru prelucrarea metalelor si echipamente de transport cu motor.

Lanturi rotunde de legaturaAcestea sunt folosite pentru a muta marfurile, unde elementul de tractiune este o veriga rotunda, care este fabricata din otel cu continut ridicat de carbon. In functie de tipul de aplicatie, acesta este impartit in: lanturi de sarcina cu scop general, lanturi cu legaturi scurte, lanturi cu legaturi lungi, lanturi calibrate, lanturi necalibrate, lanturi antiderapante pe masini, lanturi de ancorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *