aplicatii web based

Care sunt avantajele aplicatiilor web based

In zilele noastre, internetul a devenit un mediu ideal pentru afaceri. Astfel, din ce in ce mai multi antreprenori se folosesc de toate instrumentele mediului online si reusesc sa isi creeze  business-uri de succes.

Daca ai in plan sa incepi un proiect de dezvoltare magazin online, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. In primul rand, trebuie sa te orientezi spre un domeniu cautat, sa oferi produse de calitate iar site-ul tau online trebuie sa fie executat profesionist.

De asemenea, pentru a avea un magazin online de succes, trebuie sa fii dispus sa aloci o anumita investitie de timp si de bani si sa nu neglijezi importanta inserarii anumitor aplicatii, pentru un plus de personalitate si pentru  a obtine un site perfect functionabil, care sa atraga cu usurinta clientii si sa le ofere toate informatiile pe care acestia doresc sa le afle.

Asadar,  poti opta pentru aplicatii web based, care iti ofera numeroase avantaje. Acestea sunt folosite prin internet sau intranet, adica printr-o retea. Termenul se poate referi adesea si la un software care este gazduit pe un mediu controlat al browser-ului web.

Aplicatiile web based s-au distantat considerabil fata de soft-urile desktop. In prezent, numerosi utilizatori prefera acest tip de software si il folosesc in detrimentul celui instalat pe statia proprie de lucru.

Printre principalele avantaje oferite de acest tip de aplicatii, enumeram urmatoarele:

Multiuser – un numar nelimitat de oameni pot lucra simultan la acelasi lucru, de oriunde din lume;

Multitask – oamenii care lucreaza simultan, pot face total alte operatii, fara sa intampine vreo problema;

Nu necesita  instalare sau intretinere – aplicatiile web nu trebuie instalate, spre deosebire de aplicatiile desktop, deoarece ruleaza pe un server web. In acest fel, vei castiga timp si vei putea evita efortul de instalare. In plus, utilizand servere web, sunt sanse extrem de mici sa apara probleme de mentenanta.

Usor de utilizat – o aplicatie web based este foarte simplu si comod de utilizat. Se poate accesa in orice moment, din orice parte a lumii si la orice ora. Intreaga baza de date este disponibila in permanenta. Se pot accesa de pe laptop, telefon sau tableta, ori de cate ori ai nevoie. Poti lucra de oriunde, fara sa fie nevoie sa te limitezi la propriul birou.

Costurile reduse – aplicatiile web based, au costurile mai mici in comparatie cu aplicatiile desktop. De asemenea, nu este nevoie sa folosesti spatiu pe calculator sau sa platesti pentru mentenanta.

Functioneaza pe platforme multiple – multe aplicatii web based functioneaza  pe diferite tipuri de browsere, iar in cele mai multe cazuri sunt compatibile cu majoritatea dintre sistemele de operare. Calitatea softului ramane neschimbata.

Integrare cu alte sisteme – foarte multe dintre aplicatiile web based pot fi integrate cu alte sisteme externe sau proprii.

Singurul dezavantaj este faptul ca dezvoltarea la comanda a unei aplicatii web based poate dura ceva mai mult decat implementarea unui soft desktop deja existent. Perioada aceasta de dezvoltare, se concentreaza pe functionalitatile efective ale aplicatiei si pe compatibilitatea acestora cu diverse versiuni de browsere si sisteme de operare.