Cauti un apartament nou in Brasov – iata dupa ce sa te orientezi

Cauti un apartament nou in Brasov – iata dupa ce sa te orientezi

Achizitionarea unui apartament presupune nu doar o atentie sporita la fiecare detaliu, dar si cunoasterea corespunzatoare a pietei. Agentiile imobiliare si diversii proprietari vin cu lista lor de pretentii, iar clientii de asemenea. Misiunea ambelor parti devine cu atat mai dificila cu cat nu sunt facute clare de la bun inceput toate aspectele ce vizeaza o astfel de tranzactie.

Asadar, in calitate de client, dupa ce anume trebuie sa te ghidezi atunci cand cauti un apartament nou in Brasov? Care sunt aspectele asupra carora trebuie sa te opresti?

  • Valoarea apartamentului

Trebuie sa cunosti de la bun inceput suma aproximativa pe care o poti investi in acest sens. Numai dupa ce faci un mic studiu de piata poti estima o cifra. Fiecare zona are preturile sale, mai ales daca intentionezi sa te muti intr-un cartier mai pretentios. Anul construirii acestuia va influenta pretul intr-o mare masura. De asemenea, conditiile apartamentului si ale blocului sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont – asa iti dai seama daca merita sau nu investitia.

  • Pozitionarea si accesibilitatea

In cazul in care vrei sa te muti intr-o zona restrasa, linistita, de obicei ai oferte mai bune, iar preturile sunt mai convenabile. Desigur, de preferat in aceste conditii este sa dispui de automobil propriu pentru o deplasare mai usoara si accesibilitate la zone de interes. Iti recomand sa analizezi oferta propusa de Maurer Imobiliare Brasov – ai putea fi atras de optiunile pe care ti le ofera acest dezvoltator renumit de altfel in oras. Te va interesa pozitionarea apartamentului pentru ca si acest aspect are consecinte asupra calitatii vietii. Spre exemplu, o luminozitate necorespunzatoare iti va da in permanenta o stare de oboseala.

  • Caracterisiticile apartamentului

Inainte de toate, trebuie sa stii detalii precum numarul camerelor pe care sa le includa imobilul. Mai ales daca planuiesti sa ai o familie numeroasa trebuie sa alegi din start un apartament suficient de spatios. Astfel nu vei fi nevoit mai tarziu sa te muti din lipsa de loc.

De asemenea, o atentie sporita trebuie sa acorzi instalatiilor electrice si sanitare, precum si modului in care este construit apartamentul. De preferat este sa faci o analiza corespunzatoare a tuturor celor ce constituie imobilul ca sa nu ajungi sa platesti mai tarziu reparatii. De asemenea, intereseaza-te in privinta izolatiei, daca exista. Stii cu cat cresc costurile de intretinere mai ales iarna daca nu dispui de o izolatie corespunzatoare?

  • Contractul de vanzare – cumparare

Daca ai nimerit o oferta prea pe gustul tau ca sa nu intri in contact cu proprietarul, verifica inainte daca acesta ofera si contract. Poate parea banal, insa nu toti pun pe masa acest aspect si chiar recurg la tot felul de trucuri pentru a te insela.

Atunci cand vrei sa faci o achizitie imobiliara cel mai bine este sa beneficiezi si de ajutorul unui avocat, mai ales la partea ce tine de semnarea contractului. Acesta cunoaste modul in care decurg de obicei aceste tranzactii si va sti sa te atentioneze in legatura cu anumite aspecte. Spre exemplu, clauzele cuprinse in acesta ar putea sa iti dea adevarate batai de cap ulterior. Ca sa nu fie cu probleme, ia toate masurile de precautie necesare inainte si abia apoi continua demersul.

In cazul in care esti interesat de achizitionarea unui apartament nou intr-un cartier respectabil precum este Avantgarden3 sau Tractorul, recomandarea mea este Maurer Imobiliare Brasov. Gasesti pe maurerimobiliare.ro toate datele de care ai nevoie pentru a intra in contact daca te intereseaza o colaborare.