Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Cand deja au trecut ani buni de cand platesti chirie, incepe sa te framante gandul de a-ti cumpara propriul apartament. Daca faci niste calcule rapide, iti dai seama ca e mult mai rentabil sa platesti ratele la acesta decat chiria si la final sa ai locuinta ta. Este un pas destul de important intr-adevar, avand in vedere ca implica o cheltuiala destul de mare, deci responsablitatea este cheia in toata aceasta ecuatie.

Ca de fiecare daca cand cumperi ceva, si acum trebuie sa iti faci o lista, poate chiar mai lunga decat de obicei, in care sa incluzi aspectele ce trebuie sa le vizeze apartamentul in care urmeaza sa investesti. Inainte de toate, trebuie sa stii ce vrei si apoi sa vezi ce iti ofera piata, ce optiuni ai. Asadar, pentru un interval de timp, trebuie sa fii un detectiv desavarsit, unul care va analiza piata imobiliarelor pana in cele mai mici detalii, pentru a se asigura ca nimic din ce este important nu ii este necunoscut.

Ce ai in vedere cand cumperi un apartament nou?

Sunt atat de multe criterii pe care trebuie sa le atingi, dar haide sa incepem cu aspecte initiale. De exemplu, unde vrei sa te muti? Daca nu te-ai gandit inca la o zona, ar trebui sa faci asta. Ai in vedere ca stilul tau de viata va fi imbunatatit daca te orientezi dupa un cartier despre care ai auzit numai de bine, nu unul rau famat, in care numai de liniste nu ai parte.

Spre exemplu, daca accesezi pagina www.maurer-residence.ro, descoperi beneficiile proiectului cu acelasi nume, Maurer Residence, dezvoltat in zona Tractorul din orasul Brasov – reprezinta tot ce ar putea avea nevoie cineva: constructie nou si moderna, aer curat, mediul placut si sanatos, facilitati si conditii de trai excelente.

Ce fel de apartament te intereseaza? Trebuie sa te gandesti la faptul ca este posibil sa locuiesti pentru tot restul vietii in imobilul respectiv. Poate in prezent duci o viata de cuplu, insa ce vei face mai tarziu cand vor veni si copiii? Va fi spatiul suficient pentru a-i creste? De asemenea, vor dispune acestia de conditiile necesare pentru a se dezvolta? Include cartierul un spatiu de joaca amenajat special pentru acestia?

Lasand la o parte insa acest tip de aspecte, care nu pot fi neglijatem, in orice caz, cum inspectezi apartamentul? Trebuie sa verifici fiecare detaliu pentru a te asigura ca nu va fi necesar sa repari tu si sa ai o cheltuiala in plus.

Spre exemplu, trebuie sa te asiguri ca in baie toate functioneaza corespunzator: robinetele, toaleta, dusul. Altfel spus, verifica toate instalatiile sanitare, dar si pe cele electrice din casa. Nu este exclus, nou fiind un apartament sa existe fisuri in tevi sau scurgeri.

Deja exista mucegai in apartament? Atunci e clar ca acesta nu este izolat corespunzator si iti va crea probleme – mai ales pe timp de iarna.

De preferat este sa te orientezi dupa un dezvoltator imobiliar de top, care ofera intr-adevar calitate si iti poti da seama de asta din start. Recomandarea mea ramane aceeasi. Poti analiza ofertele puse la dispozitie de Maurer Imobiliare prin proiectele sale diverse. Intra pe maurer-residence.ro pentru a afla tot ce te intereseaza cu privire la acestea.