leasing

Ce trebuie sa stii inainte de a iti cumpara o masina

Achizitionarea unui autoturism nu este o decizie pe care o poti lua usor. Inainte de a investi banii intr-o masina, trebuie sa te documentezi, sa stii ce costuri presupune atat achizitionarea, cat si utilizarea masinii zilnic, dar si multe alte detalii.

Pentru ca tu sa poti lua decizia mai usor, venim in ajutorul tau cu o serie de sfaturi. Aceste informatii foarte utile te vor ajuta sa iti faci un calcul aproximativ in ceea ce priveste cheltuiala cu intretinerea si folosirea unei masini.

Fie ca vrei sa iti cumperi o masina la mana a doua sau o masina noua, sfaturile de mai jos iti vor fi de folos!

1. Pregateste-te cu o lista de cheltuieli!

Inainte de a te gandi la ce masina sa iti cumperi, pune pe lista bugetul pe care il ai disponibil pentru achizitionarea masinii. Mai mult decat atat, ai grija sa pastrezi un buget aferent pentru intocmirea actelor, pretul asigurarii, dar si eventuale schimburi pe care trebuie sa le faci, in cazul in care alegi sa achizitionezi o masina deja rulata.

Daca vrei sa iei masina in leasing, asigura-te ca alegi un dealer auto profesionist, asa cum este si Elite Cars Leasing. Mai mult decat atat, ai grija sa iei in calcul si asigurarea CASCO pe care trebuie sa o faci!

2.  Compara preturile

Chiar daca esti pasionat de un anumit brand al unei masini sau de un anumit model, nu uita sa compari preturile si sa alegi ce este mai convenabil pentru tine si familia ta, pe termen lung.

3. Afla tot ce poti despre acea masina!

Forumurile de specialitate ale marcilor sunt resurse din care tu trebuie sa iei toate informatiile de care ai nevoie. Afla cat de scumpe sunt piesele de schimb, cat de pretentioase sunt masinile respective, cat consuma, dar si care sunt costurile anuale pentru intretinerea masinii. Nu uita ca atunci cand iti cumperi o masina trebuie sa o intretii si sa alegi produse de calitate pentru ca ea sa fie rezistenta pe o perioada cat mai mare de timp.

De aceea, incearca sa te documentezi in prealabil pentru a afla tot ce poti despre masina pe care ti-o doresti.

4. Ia in calcul toti factorii!

Chiar daca esti pasionat de masinile sport, ia in calcul faptul ca iti va fi greu sa circuli cu o masina in doua usi daca ai copii.

Mai mult decat atat, masinile joase nu sunt potrivite pentru drumurile neingrijite. De asemenea, ia in calcul si faptul ca orasul este aglomerat si ai nevoie de o masina care consuma cat mai putin pentru ca pretul combustibilului sa nu iti consume tot bugetul.

5. Norma de poluare!

Norma de poluare este un alt factor ce trebuie luat in considerare. In curand, masinile ce au norme de poluare Non-Euro, Euro 1, 2 si 3 nu vor mai avea voie in Capitala Romaniei. De aceea, cu cat masina ta are o norma de poluare mai prietenoasa cu natura, cu atat costurile taxelor vor fi mai mici pentru tine.