matematica pentru clasa a 6

Clubul Matematicienilor – matematica pentru clasa a 6-a

Continutul manualului auxiliar din seria Clubul Matematicienilor pentru clasa a VI-a are ca scop dezvoltarea intuitiei matematice, a imaginatiei spatiale pentru geometrie si a abilitatilor vizuale ale elevilor. Includerea in manual a problemelor interesante, informatii istorice, exemple despre influenta geometriei asupra arhitecturii si artei, precum si puzzle-uri, labirinturi etc. contribuie la dezvoltarea interesului in studiul geometriei. La acest aspect contribuie si stilul de prezentare si decorare a manualului auxiliar din seria Clubul Matematicienilor.

Ce este manualul auxiliar Clubul Matematicienilor

Manualul poate fi folosit cu orice curs sistematic de matematica pentru clasa a 6-a, din invatamantul gimnazial general de baza. Manualul de matematica este un manual auxiliar din seria Clubul Matematicienilor, care determina ideologia cursului. Textele explicative din manual sunt prezentate interesant, clar, intr-o limba literara buna. Autorii se adreseaza adesea catre elev, permitandu-le sa decida asupra alegerii modului de actiune; recurgand la comparatii figurative, care pot servi ca un fel de mnemonice. Alaturi de subiectele moderne, sunt incluse fapte din istoria matematicii, se dau numele unor mari matematicieni, se explica originea termenilor si simbolurilor. Fiecare capitol se incheie cu un fragment „Pentru cei interesati”, al carui scop este sa suplimenteze continutul principal, cu material interesant si accesibil, care permite extinderea si aprofundarea cunostintelor elevilor. Materialul de activitate al manualului se remarca printr-o mare varietate de formule si povesti interesante. 

Un interes cognitiv pentru matematica

Mai multe sarcini permit introducerea scolarilor in cercetarea activitatii creative. O serie de exercitii sunt prezentate ca exemple de rationament si indrumare. Noua editie a manualului auxiliar din seria Clubul Matematicienilor este completata si revizuita, tinand cont de noile standarde de invatamant general in matematica.

Manualul de baza si materialele didactice au fost completate de un manual auxiliar din seria Clubul Matematicienilor. Manualul este conceput pentru a studia matematica de clasa a 6-a in scolile de invatamant gimnazial. Manualul prevede diferentierea nivelului, ceea ce permite elevilor sa-si formeze un interes cognitiv pentru matematica. Continutul manualului corespunde standardului educational al invatamantului general de baza.

Cel mai putin preferat obiect de studiu

Matematica este, fara indoiala, cel mai putin preferat obiect de studiu pentru elevi. Desigur, exista o parte a elevilor care iubesc stiintele exacte si le inteleg cu usurinta. Ei sunt capabili sa rezolve orice problema. Cealalta parte a elevilor este acea parte care fuge de matematica, pentru ca nu o intelege. Pentru a intelege aceasta stiinta exacta, ai nevoie de un manuale auxiliare  adecvate, deoarece acestea contin regulile si sarcinile pentru consolidarea materialului si a subiectelor studiate in manualele de baza si care duc la a crea interes elevilor pentru matematica.