Multi dintre voi au vazut macar odata un concasor si v-ati intrebat ce rol are aceasta masinarie gigantica. Ei bine nici eu nu prea stiam sigur ce face, dar stiam ca este mare si grea. Pana am aruncat o privire pe internet si am aflat ca aceasta masinarie sfarama bolovanii mari, in piatra concasata. Dupa ce are loc procesul de concasare, piatra alcatuita din granule de forma poliedrica, este spalata si selectionata in diferite sorturi, de regula cu dimensiunile 0-4mm, 4-8mm, 8-16mm, 16-31mm, 25-63mm, si 63-90 mm. Piatra concasata este folosita foarte mult in constructii, de la drumuri pavate, balast pentru cai ferate, la producerea betonului. O sa incerc sa va explic in cateva randuri cum functioneaza un concasor cu falci:

1. Bolovanii ajung intre falcile concasorului  ( distanta dintre dintii falcilor ajusteaza marimea pietrei concasate)
2. Sunt sfaramati de falci prin aplicarea unei forte de apasare
3. Sunt sortati dupa marime
4. Spalati
5. Si in cele din urma sunt gata pentru folosirea lor in constructii.

Concasoarele sunt de mai multe feluri, eu v-am vorbit despre cel cu falci, dar mai exista si alte concasoare, ca de exemplu:

– CONCASOARE DE IMPACT(se bazeaza pe forta placilor de impact din otel actionate cu ajutorul ciocanelor construite dintr-un aliaj de crom si fier cu o rezistenta deosebita)
– CONCASOARE CU CIOCANE(materialul este zdrobit in acest gen de concasor prin ciocnirile la o viteza mare intre ciocanele concasorului, confectionate din aliaje dure si materialul ce trebuie concasat)
– CONCASOARE CU CON ( se spune ca este cel mai rentabil pentru ca are o durata mare de viata a pieselor, iar costurile reparatiilor sunt mici)
– CONCASOARE DE IMPACT CU AX VERTICAL(Structura simpla si costuri de exploatare reduse, eficienta mare cu consum redus, in functie de interes se poate concasa mai fin sau se poate face o macinare bruta).
Mai sunt multe de vorbit despre un concasoar de vanzare, eu am incercat sa va fac un scurt rezumat care sa cuprinda toate tipurile de concasoare si beneficiile care le aduc. Spor la concasare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *