Construcţia de hale industriale este la mare căutare

Înainte de secolul al XIX-lea, metalele au avut un rol mic în construcții. Prima structură metalică a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Fonta și fierul forjat au fost utilizate în mod obișnuit pentru încadrarea clădirilor industriale în prima jumătate a secolului al XIX-lea, dar costurile și fragilitatea au făcut ca aceste materiale să nu mai fie atât de practice. În acel moment, oțelul era un material de construcţie foarte neobișnuit și un produs scump. Odată ce oțelul a devenit mai ieftin şi disponibil în anii 1850, cererea pentru construcția de cadre din oțel a crescut rapid.

Astfel, optarea de construcţie hale din oțel devenit o practică foarte comună. Caracteristicile fizice, cum ar fi capacitatea de a se întinde pe distanțe lungi, forma subțire și greutatea redusă, proporțional cu puterea, au făcut din oțel un material viabil pentru construcții.

Deși slăbiciunea majoră a oțelului este tendința de a coroda în anumite medii și de a-și pierde rezistența în timpul incendiilor puternice din clădire, în cazul în care aceste evenimente sunt luate în considerare, oțelul poate oferi posibilități de proiectare nesfârșite.

Oțelul este un material care are o rezistență ridicată. Prin urmare, este utilizat în construcţie hale cu spațiu liber fără coloane. Majoritatea structurilor industriale solicită acest criteriu. Un depozit industrial este o clădire de depozitare și este, de obicei, caracterizată ca structura din oțel cu un singur nivel, cu sau fără pardoseli.

O clădire industrială este o construcție care conține, în general, producția și stocarea de materiale sau produse pe care o companie le poate genera, inclusiv mașini, lucrători și spații rezervate pentru intrarea și ieșirea de mărfuri prin intermediul camioanelor pentru distribuirea ulterioară.

O construcţie hale industriale se face astfel încât să aibă spații largi fără suporturi intermediare pentru a facilita funcționarea fără obstacole sau restricții, obținând astfel o mare ușurință și confort al spațiului în timpul lucrului.

Pentru a începe cu procesul de construcţie hale industriale, trebuie să știți ce tip de activitate urmează să fie utilizată, deoarece există o legislație specifică care trebuie urmată în funcție de utilizarea acesteia în plus față de alte documente. Pe de altă parte, tipul de activitate la care va fi destinat influențează și dimensiunea halei, deoarece în funcție de lanțul de producție care va fi utilizat, lungimea necesară a acesteia va varia.

Putem clasifica halele industriale în funcție de materialele utilizate în construcția lor:

Structura din oțel: construcția sa este rapidă și puteți obține spații luminoase mai mari fără a fi nevoie de stâlpi în interiorul navei.

Beton prefabricat: construcția sa este ușoară și rapidă, din punct de vedere al iluminării, este limitată, deoarece nu poate fi o hală foarte înaltă.

Mixt: este o combinație de structuri din oțel și beton, care permite realizarea unei mari varietăți de geometrii, care economisesc costurile materialelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *