blogging

Consumabile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o firma de catering

 In urma cu un an de zile mi-am deschis prima afacere, impreuna cu sotia. Fiind amandoi bucatari de meserie, ne-am gandit sa deschidem un mic catering care sa livreze la domiciliu, dar si la firme, meniul zilei. Din fericire, am reusit sa obtinem toate aprobarile si avizele destul de rapid,  cat se incepem treaba.

Insa, inainte de face primul meniu din firma, ne-am asigurat ca avem toate cele necesare pentru a transporta mancarea la clienti. Am ales un sofer de incredere, o masina mica de oras si multe consumabile catering de unica folosinta. Firma de la care am cumprat aceste consumabile de catering se numeste Sanito.ro, un furnizor expert in domeniul curateniei de peste 13 ani. Sanito.ro ne-a oferit ocazia sa cumparam caserole unica folosinta de diferite marimi, linguri si furculite din plastic, dar si farfurii normale. Tot de la acesti furnizori ne-am achizitionat si folie aluminiu, folie plastic, pungi plastic. Este foarte important sa respecti regulile de igiena in domeniul gastronomic, deoarece un control iti poate compromite afacerea.

Ce trebuie sa mai stim despre curatenia in restaurant sau catering?

Curatenia din restaurante este un aspect foarte important. Ea trebuie sa fie impecabila, indiferent de ora, indiferent de cat de multi clienti sunt. Fiecare client in parte se astepata sa fie tratat cu respect. Iar respectul inseamna in primul rand o igiena perfecta. 

Lipsa curateniei nu este sanctionata doar verbal in astfel de locatii. Clientii nemultumiti, pot face reclamatii, urmand ca mai apoi managerii sa fie sanctionati cu amenzi drastice. Si cum vestile negative circula repede, numarul de clienti poate scadea simtitor. 

De unde incepe curatenia in restaurante? Curatenia incepe in primul rand din spatiul in care se gateste mancarea. Gatitul trebuie facut igienic, totul trebuie spalat cu grija si responsabilitate, alimentele trebuie pastrate in cele mai bune conditii pentru a nu se altera. Nu este vorba de o curatenie facuta saptamanal, ci de o curatenie continua. 

Cosurile de gunoi trebuie golite la timp, vasele trebuie spalate cu detergent si clatite cu apa fierbinte. De asemenea, intr-un astfel de mediu este important sa fie dezinfectate obiectele folosite, deoarece anumiti microbi nu sunt indepartati prin simpla spalare. Mare atentie la momentele in care un anumit angajat se taie. Atat spatiul, cat si obiectele patate de sange trebuie dezinfectate. 

Trebuie efectuata, de asemenea, si curatenie in timpul lucrului. Se indeparteaza deseurile, sunt sterse suprafetele pe care s-au varsat diverse preparate. In plus, trebuie aranjat mereu mobilierul in urma clientilor care nu sunt obligati sa faca acest lucru, si aerul incaperilor trebuie improspatat prin diferite metode practicate de fiecare restaurant in parte.

In orice restaurant se efectueaza curatenie la sfarsitul unei zile. Trebuie totul pus inapoi la loc atat in bucatariile unde se gateste, cat si la bar sau in sala unde se mananca. Se aranjeaza mobilierul, se curata pardoselile, geamurile, oglinzile si restul spatiilor.

Orice restaurant, pentru a functiona, trebuie sa respecte regulile de igiena. In orice restaurant, la diverse perioade se efectueaza curatenia generala.