Covoarele profesionale de interior / exterior – moft sau necesitate?

Design-ul interior este cel care se ocupa de crearea unei identitati vizuale si reflectarea acesteia in proiectul de amenajare interioara a unei locuinte, astfel incat sa existe armonie intre toate elementele de decor (mobilier, covoare, tablouri, corpuri de iluminat si asa mai departe) si impreuna sa induca o stare de relaxare, o stare care sa te faca sa te simti acasa. Toate aceste elemente trebuie sa fie si utile, nu doar estetice, dar cu toate astea, utilitatea unora dintre ele nu este atat de recunoscuta – in aceasta categorie intra si doua categorii de covoare profesionale: covorase interior si covorase exterior.

Covorasele din aceasta categorie se plaseaza, intotdeauna, la usile de la locuinta care au directa iesire catre exterior, deoarece rolul lor este acela de a retine excesul de murdaie de pe talpa incaltamintei si sa o retina pe suprafata absorbanta din care sunt alcatuite. Covoarele de interior, fiind realizate din materiale de cea mai buna calitate, sunt puternic absorbante si rezistente la traficul pietonal extrem. De asemenea, sunt ideale si pentru intrari in centre comerciale si mall-uri, centre sportive, banci, institutii, scoli – nu doar pentru locuinte personale sau institutii particulare.

Covorasele de exterior sunt special construite pentru a rezista la factorii de uzura externi, fiind realizate din materiale de cea mai inalta calitate. De asemenea, covorasele sunt si ele extrem de rezistente la trafic intens. Acestea fiind spuse, covorasele profesionale nu reprezinta un moft, ci o necesitate si ar trebui sa se regaseasca in orice locuinta, deoarece si-au dovedit utilitatea. Sa nu credeti ca gama de covoare se opreste doar la cele de interior / exterior si ca nu exista si alte modele – de exemplu, covoarele industrial, realizate din materiale rezistente, precum un amestec de cauciuc dur, este utilizat in interior, pentru mediul industrial uscat, pentru depozitarea echipamentelor industriale grele, cum ar fi instrumente matrita si blocuri motoare.

O alta categorie de covoare de interior o reprezinta si covoarele dezinfectante, care sunt indispensabile in institutii precum multitudinea de zone industriale, zone din segmentul alimentar si medical, deoarece covorasele profesionale dezinfctante asigura o igienizare profesionala a spatiilor si o curatenie de lunga durata. Astfel de exemple de covoare profesionale sunt extrem de importante pentru orice tip de spatiu, atat pentru interioare, cat si pentru zonele exterioare, zone ce ne asigura accesul in diferite tipuri de cladiri. Avantajele acestora nu sunt atat de recunoscute, probabil din cauza ca lumea nu este destul de informata despre acestea sau nu stie unde sa caute informatii corecte despre aceste produse.

Mai mult, aceste covorase pot fi foarte usor integrate chiar si in tehnicile de marketing pentru reclame, deoarece tot cu ajutorul covoraselor personalizate, care pot fi branduite cu logo-ul companiei sau cu orice alt tip de mesaj, in functie de preferinte, se pot crea campanii de imagine ideale pentru atragerea atentiei clientilor intr-o maniera subtila. Daca inca nu ai in locuinta cateva covorase de acest fel, in functie de nevoi sau preferinte personale, atunci nu mai amana momentul – este timpul sa faci o mica investitie in astfel de produse si nu vei regreta alegerea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *