continut editorial

Cu si despre Serviciile SEO

Actualmente ne aflam intr-o perioada in care tehnologia este in plina ascensiune, avand in vedere faptul ca cerintele de la ora actuala de pe piata din Romania si nu numai sunt realmente exorbitante. Tocmai de aceea in acest sens si-au facut loc incet, dar sigur, serviciile SEO.

Sa vedem la ce anume se refera aceste servicii si vom incepe cu native advertisingul.

Publicitatea nativa este o forma de publicitate online care se potriveste cu forma si functia platformei pe care apare. Scopul publicitatii native este de a se impleti armonios in forma si functia continutului din jurul sau, care poate fi dificil de observat.

Despre obiectivele publicitatii native

Anunturile native au doua obiective principale:

  • Pozitionarea unei imagini de marca in mintea consumatorului;
  • Conducerea consumatorilor sa intreprinda o anumita actiune.

Care sunt avantajele publicitatii native?

In lumea noastra saturata de publicitate, consumatorii au devenit foarte priceputi. Recunosc publicitatea de la o mila distanta si, cu exceptia anunturilor Super Bowl, o evita cu orice pret.

In plus, consumatorii au tendinta de a vizualiza sceptic informatiile transmise in anunturi, deoarece cineva plateste pentru a avea ceva tiparit. Anunturile native au fost dezvoltate pentru a combate ambele probleme. Privind ca continutul din jurul sau, publicitatea nativa camufleaza mesajele de marketing, astfel incat acestea sa arate si sa sune ca un continut editorial. Acest efect de amestecare face mai probabil ca anunturile native sa fie percepute ca fiind un continut editorial, ceea ce duce la doua beneficii puternice:

  • O probabilitate mai mare ca anunturile sa fie vizionate, citite si ascultate;
  • O sansa mai mare ca increderea pe care o au consumatorii in cadrul editorului sa-l puna accent pe marca.

Insa, publicitate nativa este prezenta tot mai mult in new media si se desfasoara astfel:

  • Publicitatea nativa este clar marcata ca atare, folosind cuvinte precum „Promoted” si „Sponsored”.
  • Publicitatea nativa este o solutie castig-castig-castigator: editorii obtin venituri, marcile se expun si consumatorii obtin continut educational, distractiv sau inspirat.

De altfel, criticii spun ca publicitatea nativa nu este in regula si afirma faptul ca :

  • Etichetele, cum ar fi „Promoted” si „Sponsored”, sunt usor de ignorat si par sa se micsoreze tot timpul, ducand la confuzie la cel mai bun consumator si la cea mai proasta inselaciune a consumatorilor.
  • Publicitatea nativa nu este o victorie pentru editori, deoarece „vanzarea” erodeaza increderea pe care o au consumatorii in continutul lor editorial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *