Cum alegem manusile de box potrivite

Ca orice lucru pe care il cumperi este important sa stii care sunt criteriile dupa care faci alegerea corecta. Manusile de box potrivite nu sunt diferite. Indiferent ca practici box, kickbox, muay thai sau MMA, este crucial sa ai in geanta de antrenament manusile de box potrivite cu scopul ca tu sa poti sa te antrenezi la standarde inalte.

Deci care este raspunsul corect la intrebarea – cum sa alegem manusile de box potrivite pentru un antrenament reusit?

Este mult mai complicat de dat un raspuns pentru ca el nu depinde de un criteriu ci de mai multe.

Sunt mai multe tipuri de manusi de box din care sa alegi deci haide sa vedem care sunt acestea. Manusile de sparring sunt realizate din mai multa spuma pe oasele degetelor pentru o protectie de top si sunt mai mari pentru ca tu sa fi mai protejat in ring.

Mai gasim si manusi de antrenament care sunt pentru utilizare zilnica in sala de antrenament. Ele sunt utilizate pentru sesiuni de sparring mai light, pad workout, PAO, etc.

Manusile de box pentru competitie sunt bune cand ai meciuri in ring si vrei sa ai mai multa protectie si sa iti dobori adversarii.

Mai gasim manusi de box pentru sac care sunt ideale cand te antrenezi la sac si vrei sa iti imbunatatesti radical tehnica de lovire. Ele au mai putina spuma si sunt mai usoare decat manusile de sparring.

Vezi si gama de manusi de MMA de la Knockout care sa iti dea sansa sa te antrenezi la standarde inalte.

La ce elemente sa fim atenti cand vrem sa alegem manusile de box?

In primul rand trebuie sa fim atenti la inchiderea manusilor pentru ca ea determina in mare parte cat de protejate sunt manusile noastre. Gasim inchidere cu scai Velcro si cu siret.

Daca vrei sa te echipezi rapid pentru antrenamente iti recomandam manusile cu Velcro.

Vezi si materialul din care este realizata manusa de box – acesta poate sa fie vinyl – este cel mai ieftin si ideal daca esti incepator pentru ca nu vei lovi prea tare sacul de box.

Piele de vaca – este recomandat pentru avansati si sesiuni dure de antrenament.