somn-bebelusi-linistit

Cum alegem un carusel pentru bebelus

Un carusel muzical este o jucarie pentru bebelusi cu mai multe elemente, aceasta jucarie fiind conceputa pentru dezvoltarea celui mic. Jucaria aceasta are un picior sub forma unui arc, acesta fiind atasat de marginea patutului. Exista doua tipuri de caruseluri si anume electrice, dar si mecanice. Caruselul muzical electronic functioneaza pe baterii, acesta pornind si oprindu-se imediat ce a fost apasat un buton. Timpul de rulare a melodiei este de 20 de minute. Timpul de functionare al caruselului mecanic este de 3 minute.

Materialul

Piciorul caruselului, suporturile si unitatea de control a acestuia sunt fabricate din plastic sigur. Caruselul poate fi fabricat din material textil, dar si din plastic. Plasticul este avantajos datorita faptului ca este mai usor de spalat, spre deosebire de jucariile moi sau textile care sunt colectori de praf. Aceste caruseluri sunt mai sigure pentru ca jucariile sunt mai bine fixate pe suport. Acordati o atentie sporita unghiurilor ascutite, astfel incat sa nu existe risc de accidentare pentru cel mic.

Fiabilitate

Din punctul de vedere al fiabilitatii, unitatea de control trebuie sa fie foarte bine fixata pe picior. Se va evita astfel caderea ei. Inainte de a cumpara orice fel de jucarie de acest tip, este o idee buna sa o verificati cu atentie inca din magazin. Atunci cand se roteste, rotirea trebuie sa coincida cu muzica, asa cum scrie in declaratia oferita de catre producator.

Culoarea

Avand in vedere faptul ca nou-nascutii nu disting extrem de bine culorile, atentia lor poate fi atrasa de catre culorile stralucitoare, contrastante, dar si de jucariile alb-negru. Nunatele cele mai potrivite pentru bebelusi vor depinde foarte mult de caracteristicile individuale ale copiilor.

Muzica

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont il constituie muzica. Este o idee buna sa ascultati melodiile programate in el, astfel incat acestea sa fie calme si placute la auz. Procedand in acest fel, veti fi siguri ca nu va exista riscul de a speria copilul atunci cand ele functioneaza. Acordati o atentie sporita si volumului unitatii de control pentru ca e posibil ca aceasta sa sune chiar si mai tare decat muzica in sine.

Alte functii

Cele mai utile sunt carusel patut muzical, care au si alte functii in plus fata de cele de baza. Veti putea sa controlati volumul, dar si iluminarea acestui aparat. Veti putea oferi copilului o lumina de noapte si veti avea acces la un panoul de control usor de folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *