Cum alegi cea mai bună pilotă din puf de gâscă?

Pentru un somn liniștit, ai nevoie de un confort maxim în patul în care dormi. Alegerea pilotei este importantă în acest sens, ori aceasta poate fi aleasă în funcție de sezon: călduroasă în timpul iernii și răcoroasă în anotimpul de vară.

Pentru a alege corect pilota, trebuie să dai atenție texturii, materialului și densității materialului cu care este umplută. De exemplu:

Un conținut de 420 grame pe metru pătrat este prevăzut pentru pilotele călduroase, de iarnă. Așadar, dacă te știi mai friguros, acest tip de pilotă este cel mai potrivit pentru tine.

Conținutul de 300-350 grame pe metru pătrat este standard, pentru pilote călduroase și confortabile pentru sezonul rece.

200-280 grame pe metru pătrat – un conținut al pilotei potrivite pentru sezonul cald, iar 200-220 grame – pentru o pilotă ușoară, ideală pentru verile toride.

De o popularitate deosebită se bucură pilotele din puf de gâscă, dar și cele matlasate și din bumbac natural.

Pilota din puf de gâscă

Acest gen de pilote sunt întrebuințate încă de pe vremea bunicilor, pentru că ele sunt aerate și ușoare. Pilota din puf de gâscă este ideală pentru a-și păstra forma și densitatea, nu formează bobine în interior și este foarte moale pentru că are și un conținut de lână.

Avantaje pilotei din puf de gâscă:

  • Este potrivită pentru orice anotimp.
  • Respiră mult mai bine și este confortabilă atunci când atinge corpul.
  • Datorită conținutului parțial de lână, aceasta respinge apa, absoarbe umezeala.
  • Încălzește iarna iar vara ține răcoare.
  • Este anti-bacteriană și rezistentă la foc.

Un dezavantaj ar fi că atunci când transpiri foarte mult, puful se poate deforma, iar pentru a nu favoriza dezvoltarea acarienilor, de cele mai multe ori pilotele de puf sunt prelucrate cu soluții speciale care pot fi dăunătoare pentru persoanele alergice.

Cum să alegi corect o pilotă din puf de gâscă?

Fii atent în mod special la modul în care este cusută pilota pe la îmbinări: cusăturile trebuie să fie făcute în pătrățele și nu în rânduri. Datorită cusăturii în pătrățele, puful nu se îngrămădește la spălare.

Cum să îngrijești pilota din puf de gâscă?

În mare parte, o să găsești instrucțiuni pe eticheta produsului. Cei de la lenjerii-calitate.ro îți recomandă să o speli la regimul delicat și temperatură joasă. Usucă pilota într-o încăpere aerisită sau afară și scutur-o frecvent pentru ca puful să se uniformizeze în interior. Dacă nu ești sigur că poți face aceste lucruri, poți da pilota la o curățătorie specializată unde va căpăta un aspect curat, pufos, plăcut mirositor și lipsit de microbi.

Aerisind des pilota și păstrând-o într-un spațiu răcoros și uscat, aceasta va absorbi oxigen și își va păstra forma și prospețimea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *