Cum folosim corect lentilele de contact?

Cum folosim corect lentilele de contact?

Afecțiunile de la nivelul ochilor sunt tot mai întâlnite prin rândul persoanelor de orice vârstă, iar un studiu arată că aproximativ 50% din populația de pe Glob se confruntă cu aceste probleme. Pentru că domeniul medical este într-o continuă dezvoltare, soluțiile care să ofere cât mai mult confort și libertate se bucură de tot mai multă notorietate. Trebuie să ne prezentăm la medicul oftalmolog încă de la primele semne ale scăderii vederii pentru a evita situațiile care pot conduce la niște dioptrii foarte ridicate.

Lentilele de contact sunt produsele preferate de persoanele care doresc să se bucure de libertate și de un outfit neafectat de ochelarii de vedere, indiferent de ținuta abordată sau activitățile desfășurate în mod predominant. Totuși, chiar dacă sunt atât de populare și folosite de o mulțime de oameni, sunt persoane care au anumite temeri în ceea ce privește aplicarea și îndepărtarea corectă a lentilelor de contact de pe ochi.

Dacă și tu te afli printre persoanele care doresc să-și corecteze vederea cu ajutorul lentilelor de contact, tratează acest pas cu implicare și ține cont de sfaturile medicilor și ale producătorului. Mai mult decât atât, persoanele care doresc să-și schimbe temporar culoarea ochilor, pot folosi lentile de contact colorate. De asemenea, acestea pot fi folosite doar pentru anumite perioade de timp, iar igienizarea lor este absolut necesară.

Cum aplicăm lentilele de contact pe ochi?

Dacă nu respectăm pașii aplicării corecte a unor lentile de contact pe ochi, putem simți o senzație de disconfort. Pentru a evita aceste episoade, este important să aplicăm lentilele doar după ce am citit cu atenție instrucțiunile producătorului.

Igienizarea mâinilor – Este important să avem mâinile curate înainte de a atinge lentilele de contact. Evitați săpunul hidratant și uscați-vă foarte bine mâinile cu un prosop care nu lasă scame. Este important să păstrăm lentila curată și să nu favorizăm transmiterea microbilor în ochi.

Aplicarea lentilei – Trebuie să plasăm lentila pe degetul arătător a mâinii de bază, cu care avem cea mai multă dexteritate. Tragem cu atenție atât de pleoapa inferioară, cât și de cea superioară și aplicăm lentila în timp ce privim drept în față. Instinctiv vom clipi de mai multe ori, lucru care favorizează poziționarea corectă a lentilei.

Verificarea – Imediat după aplicare încercați să rotiți privirea de câteva ori și să priviți în anumite puncte fixe. În mod normal, nu ar trebui să simțiți niciun disconfort atât timp cât pașii recomandați de producător au fost respectați.

Lentilele de contact sunt accesoriile potrivite pentru persoanele care practică anumite sporturi, iar purtarea ochelarilor în aceste situații ar putea fi un adevărat inconvenient. Mai mult decât atât, deoarece ne oferă un câmp vizual complet și sunt aproape insesizabile, aceste produse reprezintă alternativa ideală a ochelarilor de vedere în situații diverse. Vremea rece sau schimbările de temperatură nu vor influența în niciun fel proprietățile lentilelor de contact, lucru care nu se poate spune și despre ochelarii de vedere.

Dacă vă doriți o pereche de lentile de contact de care să vă bucurați, vizitați site-ul Conga.ro și verificați ofertele disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *