Cum functioneaza un azil de batrani a carui menire este aceea de a aduce zambete pe chipul varstnicilor?

Cum functioneaza un azil de batrani a carui menire este aceea de a aduce zambete pe chipul varstnicilor?

Multe persoane au dezvoltat de-a lungul timpul o oarecare reticenta privitoare la ideea de a-si duce bunicii sau parintii intr-un camin pentru batrani, iar sensul cuvantului „azil” a devenit unul care tinde sa aiba o tendinta negativa, multi oameni asociind azilul cu abandonarea, ori lucrurile nu stau deloc asa. Totul tine, in mare parte, de locul pe care il alegi ca fiind potrivit pentru persoana draga. Astfel, pentru a avea siguranta ca persoana respectiva se afla pe maini bune si i se ofera tot ceea ce are nevoie pentru un trai excelent, poti sa alegi cu incredere Egregora, azil de batrani in Pipera. Aici ne straduim zi de zi sa oferim pacientilor nostri o viata sigura, fericita si linistita, totul intr-un ambient placut, asa cum ar trebui sa fie anii batranetii.

A opta sa iti lasi parintii sau bunicii intr-un azil de batrani nu este un act de abandon, pentru ca alegerea aceasta vine din dorinta de a-i sti bine, iar atunci cand mediul este unul benefic acestuia, vorbim, de fapt, despre sansa de a-i oferi o sansa la un trai mai bun. Cand vorbim despre o viata linistita si un trai linisitit, ne referim la posibilitatea ca varstnicul sa isi poata recapata statutul de fiinta sociale, reusind sa se reintergreze din acest punct de vedere si sa remedieze sau sa tina sub atenta supraveghere a cadrelor medicale anumite probleme de sanatate. In acest azil de batrani din Pipera, persoanele dragi tie nu vor mai resimti batranetea ca pe o povara, ci vor lua lucrurile ca atare si vor invata sa se bucure de lucrurile mici din viata lor.

De asemenea, atunci cand vine vorba despre ceea ce putem sa oferim batranilor, am putea incepe prin a enumera multipli factori ce tin de latura morala, printre care afectiunea, solidaritatea, empatia, blandetea, caldura sufleteasca si, desigur, un zambet sincer, ca modalitate de incurajare. Pe de alta parte, avem grija mereu sa le oferim acestora tratamentele medicale necesare, pe care le administram mereu la timp, asigurandu-ne ca evolutia din punctul de vedere al sanatatii este una favorabila. In ceea ce priveste principalele mese ale zile, ne preocupam sa punem oferi pacientilor mese in regim de standarde hotelier, variat si atent pregatit, specific unui regim alimentar pentru persoane varstnice.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste aspectul medical in cabinetele medicale si in zona de urgente special instituita, efectuam tratamente si absolut tot ceea ce este necesar pentru sanatatea pacientilor nostri, inclusiv montarea de branule, perfuzii, injectii IM, IV, PET, concentrator de oxigen, EKG, holter TA. De asemenea, efectuam analize medicale, gestionam situatiile ce impun sonde urinare, sonde nazo-gastrice, campuri sterile, protectii pacient – medic/personal, utilizand instrumente si echipamente de diagnosticare performante.