Cum obtii subventiile de la stat in programul Casa Verde

Cum obtii subventiile de la stat in programul Casa Verde

 

Vesti bune pentru cei care detin un sistem cu panouri fotovoltaice sau doresc sa isi implementeze unul: pot cere subventii de la stat pentru acest lucru. Cei care doresc sa foloseasca energie regenerabila pentru incalzirea locuintei vor fi incurajati sa faca acest lucru prin finantari cuprinse intre 3000 si 8000 de lei. Cum poti avea sisteme fotovoltaice prin subventie?

Pentru a benefia de aceste sume trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. Mai intai, trebuie sa te asiguri ca esti eligibil pentru a participa in acest program. Mai exact, participantul trebuie sa indeplineasca cateva conditii impuse de Administratia Fondului pentru Mediu. Printre acestea se numara: participantul sa aiba domiciliul in Romania, sa fie proprietarul sau co-proprietarul imobilului pe care se face aceasta constructie, sa fie titularul sau detinatorul autorizatiei de constructie a locuintei, sa nu aiba datorii la stat si sa nu fi fost implicat in infractiuni privind mediul inconjurator. Mai mult decat atat, sunt refuzate dosarele in care locuinta face obiectul unui litigiu al instantelor judecatoresti.

Asadar, daca participantul indeplindeste aceste conditii poate sa intocmeasca un dosar cu toate actele necesare pe care sa il depuna la Agentia Teritoriala pentru Protectia Mediului in functie de perioadele ce urmeaza a fi anuntate de catre autoritati. Printre actele necesare pentru dosar se numara extrasul de carte funciara care atesta dreptul de proprietate/co-proprietate al terenului si casei unde urmeaza sa se implementeze sistemul de incalzire, un document ce dovedeste plata obligatiilor fiscale catre stat sau certificatul de cazier judiciar emis pe numele solicitantului. Acestea sunt doar cateva dintre documentele necesare. Lista completa poate fi gasita pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

In urma depunerii dosarului cu documentele necesare solicitantul poate cere o suma diferita de bani in functie de proiectul demarat. Asadar, persoanele fizice pot cere 3000 de lei pentru instalarea de panouri solare nepresurizate, pana la 6000 de lei pentru instalarea de panouri presurizate sau sume de pana la 8000 de lei pentru instalarea unor pompe de caldura. In aceste sume sunt incluse cheltuielile de achizitie a sistemelor fotovoltaice, dar si cheltuielile legate de montarea sau punerea in functiune a acestora.

Informeaza-te despre programul Casa Verde si afla toate detaliile necesare despre aceste finantari pentru a obtine sisteme fotovoltaice prin subventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *