Cum sa alegem balamalele mobilierului

Balamalele mobilierului – siguranta deschiderilor de usi mobilier  pe termen foarte lung

Sunteti pregatiti sa instalati balamalele pe usile dulapurilor din casa dumneavoastra? Gama de balamale Blum sunt alegerea ideala pentru multi mobilisti din intreaga Romanie datorita calitatii lor, modului de construire, durata de viata si garantia finala. In acest articol va vome arata cum sa alegeti cele mai bune balamale de usi de mobilier pentru un look de nota 10 a casei dumneavoastra care sa va permita sa aveti parte de confort si eleganta.

Ca si reamintire – cand alegeti partea din fata a dulapului trebuie sa tineti cont de aceste balamale Blum si cum le veti monta. Balamalele Blum sunt elemente estentiale pentru constructia ca la carte a mobilierului dumneavoastra din bucatarie si casa. Acestea vor face legatura directa dintre carcasa de mobila si usa acesteia, iar in functie de model -vor permite deschiderea si inchiderea usii la diverse ughiuri de pana la maxim 150 grade.

Trebuie sa stim ca partea rotunda a balamalei, adica oala balamalei, este incastrata direct in usa, iar cealalta parte, adica bratul balamalei, este o fixare pe o placuta care este prinsa cu suruburi in interiorul mobilei (in carcasa corpului de mobila).

Printre cele mai cunoscute modele de balamale gasim cele Clip Top Blumotion care au o tehnologie noua si inovativa, avand si design deja premiat la nivel mondial, oferind un suport si confort de miscare in spatiu mic pentru ca amortizarea sa fie in oala balamalei. Acestea au un sistem de clipsare permitand cuplarea usii de carcasa mobilierului printr-o simpla apasare. 

Avand si precizie ridicata, aceasta balama Blum lucreaza ca un mecanism cu ceas.  Amortizarea integrată la inchiderea balamalei este o soluție tehnică bine gândită pentru închiderea lină și silențioasă a ușilor de mobilier.

Deschiderea acestei balamale are 110 grade si se poate monta pe usi foarte groase de maxim 24mm. Testele din laboratoarele de incercare ale fabricilor de feronerie Blum Austria concluzioneaza faptul ca aceste  balamale rezista la minim 200000 cicluri de deschidere – inchidere a usilor de mobile adica putem spune ca rezista pe viata. Din experientele beneficiarilor si producatorilor de mobilier accesorizat cu feronerie Blum concluzionam ca un mobilier reglat la instalare nu mai necesita reglaje pe parcursul perioadei de functionare , exceptie facand doar cazurile in care suprafetele pe care este asezat isi schimba planeitatea.

Cand vine vorba de dulapurile mobilierului nostru trebuie sa fim atenti atat la materialele din care este realizat, dar si la feroneria si accesoriile potrivite.

Stilul balamalelor alese, fiabilitatea si functionalitatea lor vor avea un efect mare asupra esteticii si performantei usilor de dulap.

Pentru dulapurile cu margine incorporata intr-un cadrul de lemn, recomandam gama de balamale Blum Austria distribuite de Protégé Parol SRL Timisoara.

Va invitam sa descoperiti gama completa de fronturi de mobila de calitate.