Cum sa optimizezi campania de Adwords

În articolul de astăzi vă voi prezenta 13 sfaturi despre cum puteți reduce costurile AdWords. Campaniile Google AdWords sunt printre cele mai bune modalități de a atrage noi clienți online. Cu ajutorul campaniilor AdWords puteți viza persoanele care caută soluția. Cu toate acestea, dacă nu țineți cont de campaniile AdWords, acestea pot fi costisitoare. În cele ce urmează, descriu diferite modalități de optimizare a campaniilor Google AdWords.

1. căutați cuvinte cheie ca potrivire exactă

În clasificarea cuvintelor cheie, agenții de publicitate pot alege între Exact Macht, Match Phrase și Match Broad. În mod implicit, cuvintele cheie sunt clasificate ca potrivire amplă. În Setarea potrivită, este introdusă nu numai cuvântul cheie specificat, ci și potrivirea în mare măsură a cuvintelor cheie

Aceasta include sinonimele și variantele, precum și greșelile. Dacă doriți să lucrați cu cuvintele cheie de potrivire amplă, nu trebuie să uitați să introduceți și cuvinte cheie negative. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor este recomandabil să introduceți cuvintele cheie ca o potrivire exactă. În clasificarea exactă a concursului, anunțurile dvs. vor fi plasate numai dacă interogarea de căutare corespunde exact cu cuvântul dvs. cheie.

2. Reduceți numărul de cuvinte cheie din grupurile de anunțuri

Atunci când creați campanii Google AdWords, grupurile de anunțuri conțin adesea prea multe cuvinte cheie. Google însuși sugerează utilizarea a 10-20 de cuvinte cheie pe fiecare grup de anunțuri, dar acesta este un sfat destul de rău. Pentru a reuși cu succes campaniile AdWords, factorul de calitate trebuie să fie ridicat.

Acest lucru este valabil numai dacă anunțurile corespund termenilor de căutare. Puteți afla de ce factorul de calitate este important și cum îl puteți calcula aici. Din aceasta se poate deduce că grupurile dvs. de anunțuri ar trebui să conțină doar un număr mic de cuvinte cheie foarte asemănătoare pentru a optimiza factorul de calitate. De obicei folosesc 2 – 5 cuvinte cheie pe grup de anunțuri.

3. Implementarea urmăririi conversiilor

„Cincizeci la sută din publicitate este aruncată. Nu știți ce jumătate este, „a spus Henry Ford. Din fericire, în zilele noastre avem ocazia de a urmări campaniile noastre publicitare. Cu Google AdWords, este posibilă și urmărirea conversiilor generate.

Ar trebui evitată o analiză bazată pe CPC și CTR. Succesul afacerii dvs. nu va depinde, cu siguranță, de rata de clic și de costul pe clic, ci de numărul de conversii pe care le generați pentru costuri. Din acest motiv, ar trebui să activați urmărirea conversiilor în AdWords. De la vânzările din magazinele online până la înregistrarea în aplicații, toate activitățile pot fi configurate ca conversii. Urmărirea conversiilor poate fi găsită la AdWords sub elementul de meniu „Instrumente – conversie”.

4. Mobile versus Desktop vs. Tablet

În afară de analizarea anunțurilor și a cuvintelor cheie din campania noastră care conduc la conversia dorită, trebuie să se respecte și terminalul pe care are loc conversia.

Prețurile de clic, precum și ratele de clic diferă considerabil pe fiecare terminal. Ca o regulă, faceți clic pe prețurile de pe dispozitivele mobile sunt în continuare considerabil mai ieftine decât cele de pe PC.

Rata de clic pe dispozitivele mobile este, de asemenea, de obicei mai mare decât pe desktop. Pentru a analiza performanța în funcție de dispozitive, faceți clic pe fila „Setări” din campanie și apoi pe elementul de meniu „Dispozitive”. Acolo veți găsi acum un rezumat al modului în care prețurile de clicuri, rata de clic și rata de conversie diferă de fiecare dispozitiv

5. Sume licitate individuale pentru cuvinte cheie

(P) Citeste Ghidul Star Marketing de Google Adwords si afla cum poti sa cresti profitabilitatea campaniilor tale.

Dacă executați un magazin online, probabil că aveți o mare selecție de produse (> 100). Fiecare dintre produsele dvs. are un preț diferit, astfel încât marjele produselor diferă semnificativ de asemenea.

Din acest motiv, este logic să alocați un CPC individual fiecărui cuvânt cheie sau grup de cuvinte cheie. Astfel, sunteți pregătit să acceptați un preț mai mare pentru clicuri pentru produsele cu o marjă mai mare. Odată ce ați integrat urmărirea conversiilor, puteți identifica cuvintele cheie cu o rată de conversie ridicată și le puteți atribui unui preț mai mare decât cuvintele cheie cu o rată de conversie mai mică.

6. Optimizarea în funcție de ora din zi

Cel de-al șaselea sfat „Optimizare în timp” se referă și la segmentarea vizitatorilor site-ului web. Iată întrebarea: „Când generați cei mai valoroși vizitatori ai site-ului?” În prim-plan.

Deseori intenția respectivei interogări de căutare se modifică, în funcție de ora din zi. Astfel, probabilitatea de conversie este cea mai mare în magazinele online între orele 20:00 și 22:00. Cu ajutorul acestor cunoștințe, este posibil să se adapteze campaniile AdWords din seară.

Afla mai departe cum sa optimizezi campania de Google Adwords pentru a atrage mai multi clienti pe site.