Cum sa va organizati pentru a face colectarea selectiva

Pe masura ce problema ecologiei creste, exista un domeniu in care oamenii pot actiona destul de simplu: colectarea selectiva. Dar cum sa va organizati pentru asta si de ce aveti nevoie?

Identificati ce poate fi reciclat

In functie de municipalitatea de resedinta, practicile si sistemele de sortare variaza. In unele orase, trebuie sa mergeti la containere sau europubele pentru a arunca sticla (de obicei containerul verde), hartie (recipientul albastru) si materiale plastice si conserve (cel mai adesea containerul galben). In alte orase, persoanele fizice pot avea mai multe cosuri colectare selectiva acasa pentru a efectua sortarea.

Sticla: sticlele de vin, bauturile spirtoase si berile, sucul de fructe, borcanele, fara capacele lor, pot fi introduse in recipiente pentru reciclarea sticlei. Paharele insa, ustensile de bucatarie din sticla, oglinziile etc. urmeaza sa fie aduse la centre speciale de reciclare.

Hartie si carton: reviste si ziare, ambalaje din carton, butoaie de detergent, carti si cataloage, cutii de lapte si de suc de fructe sunt perfecte pentru a fi reciclate.

Metal: conserve, tavi de aluminiu, capace de borcan, tuburi de spuma de ras si tuburi de frisca etc. pot fi plasate in recipientul corespunzator. Cratitele, tigaile si alte instrumente sunt aduse la centrul de reciclare.

Plastic: sticle de apa, suc si ulei, sticle de produse de uz casnic sau cosmetice, trebuie sa fie introduse in recipientul de reciclare a plasticului, cu capacul lor de plastic (aceste recipiente nu au nevoie sa fie spalate). Plasticul fin (vase de iaurt, ambalaje etc.) poate fi aruncat in acelasi loc cu deseurile menajere.

Organizati-va pentru sortare selectiva

Cel mai bun mod de a fi eficient in sortare este sa va organizati avand mai multe cosuri de gunoi sau containere ( in bucatarie sau in garaj. Iata cateva exemple care pot fi gasite la magazine precum cosuri-europubele.ro:

1.Cosurile Trelleborg A sunt cosuri inox pentru colectare selectiva. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

  • Cosul de gunoi HORSENS. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul cosuri-europubele.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *