De ce sa optezi pentru o coroana de zirconiu

De ce sa optezi pentru o coroana de zirconiu

Daca ai fost la un cabinet stomatologic iar medicul ti-a recomandat o coroana, cel mai probabil ti-a spus si care sunt variantele dintre care poti sa alegi si ti-a recomandat o coroana din zirconiu datorita nenumaratelor avantaje pe care le are. Dar daca nu esti convins care tip de coroana este cel mai bun pentru tine, poti afla acum cateva detalii despre fiecare:

 

Coroanele integral metalice au un pret scazut, dar sunt inestetice. De aceea, ele reprezinta o varianta buna doar pentru dintii din spate care nu sunt vizibili in momentul in care vorbesti sau razi.

 

Coroanele metalo-ceramice sunt mai estetice decat cele integral metalice, dar nu suporta o forta la fel de mare. Pot fi folosite pentru oricare dintre dinti, dar metalul ii va schimba culoarea stratului de ceramica si coroana nu va avea un aspect complet natural.

 

Coroanele metalo-compozite au o rezistenta mai scazuta si sunt predispuse la fisuri si uzura, motiv pentru care sunt recomandate in special pentru dintii din fata pe care nu se exercita o forta atat de mare.

 

Coroanele integral ceramice au un aspect natural si, datorita unor inovatii stomatologice recente, sunt aproape la fel de rezistente ca si coroanele metalice. Prin urmare, ele pot fi folosite in toate zonele danturii. Dezavantajul major al acestui tip de coroane este costul foarte mare de fabricatie – cu 40-50% mai mare decat al celor metalo-ceramice.

 

Coroanele ceramice cu structura pe zirconiu sunt extrem de estetice – avand o transluciditate asemanatoare cu cea a dintilor naturali, aceste coroane vor arata exact ca dintii tai, pana in cel mai mic detaliu -, rezista foarte bine la uzura si pigmentare – ceramica aplicata pe acest suport este elastica si nu este predispusa la fisurare sau rupere -, au o biocompatibilitate totala – aceste coroane nu interactioneaza deloc cu gingia, deci nu exista riscul ca aceasta sa se irite sau sa se pigmenteze – si au un pret accesibil – intre coroanele metalo-ceramice si cele integral ceramice.

 

Este evident faptul ca cea mai buna alegere pentru tine sunt coroanele de zirconiu, mai ales ca acestea pot fi folosite si in cazul in care este nevoie de punti, dar si in cazuri solo.

 

Nu ezita sa apelezi la un cabinet stomatologic care iti ofera acest tip de coroane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *