Despre debitarea cu laser profesionala

Cand vrei sa tai cat mai precis si bine un material metalic ai nevoie de cele mai bune echipamente dar si de un proces profesional de debitare laser. Acesta poate sa te ajute sa tai cat mai exact tabla sau metalul pentru ca tu sa poti obtine un produs finit de calitate ridicata. Acest proces se bazeaza in mare parte pe un fascicul de laser care este forte bine concentrat si ghidat. Astfel cand acest laser va atinge piesa finala, metalul din componenta sa incalzeste la temperaturi ridicate, pentru ca el sa se topeasca si se evaporte lasand materialul foarte bine conturat fara cute si zimti.

Puterea totala a laserului este focusata pe un singur punct, care in foarte multe cazuri are un diametru foarte mic de pana la jumatete de milimetru. Astfel deasupra diametrului acestui punct se aplica o cantitate foarte mare de caldura care va strapunge orice tip de metal si material in intregime – iar procesul de debitare cu laser incepe in acest fel.

Debitarea cu laser are foarte multe avantaje cand vine vorba de prelucrarea industriala – de la tabla colorata, la otel, aluminiu pana la sticla sau lemn. Aceste elemente se pot debita usor si la o finete de top.

Cu ajutorul utilajelor si intrusmentelor noastre tu vei putea sa debitezi table cu grosimi de pana la 30 mm pana la grosimi mici de 0.5 mm. Aceste specificiatii fac din debitarea laser un instrument de calitate cand vine vorba de aplicatii in diverse industrii.

Pe langa asta, fasciculul nostru foarte concentrat va incalzii puternic metalul la nivel local pentru ca restul piesei sa fie supuse la un minim de solicitare termica si mecanica. Astfel, fanta de debitare este puțin mai lată decât fasciculul, iar contururile complexe, filigranate rămân netede și fără bavuri după debitare. În majoritatea cazurilor, nu mai este necesar un proces laborios de prelucrare ulterioară.

In mare la baza oricarui proces de debitare cu laser profesional va sta interactiunea dintre acel fascicul de laser si piesa pe care se lucreaza. Acest proces este unul sigur si precis care utilizeaza multe componente in jurul acelui laser.

Vezi si gama de servicii profesionale de prelucrari mecanice pe site-ul nostru.