Europa moderna cu mijloace de transport contemporane

Europa moderna se poate mandri cu extrem de multe facilitati, cu foarte multa tehnologie si cu sisteme avansate pentru diferite activitati in parte. Insa, Europa se mai poate mandri si cu modalitati de transport diverse, la care stramosii nostri nici nu puteau visa cu zeci si sute de ani in urma. Cu toate acestea, si nu doar in Europa, se resimte nevoia pe parcurs de o grija mai sporita in ceea ce priveste mijloacele de circulatie. Incidenta tot mai ridicata a poluarii cu particule si gaze asociat efectului de sera, duce la cresterea globala a poluarii, ceea ce se resimte cu usurinta prin intermediul dezastrelor naturale, a schimbarilor climatice, a limitarii de resurse naturale pentru care avem obligatia de a le lasa mostenire si generatiilor viitoare.

In acest sens, tot mai multe tari din Europa opteaza tot mai des pentru mijloace de transport cat mai prietenoase cu mediul inconjurator, cum sunt, de pilda, bicicletele cursiere.

Autovehiculele electrice au devenit si ele extrem de populare, datorita emisiilor zero si a impactului pozitiv pe care il au asupra mediului. Problema este insa costul acestora, in ciuda subventiilor acordate de catre Uniunea Europeana. Legislatia pare sa reglementeze uzul de autovehicule poluante si/sau cresc preturile la carburanti, taxele de intretinere, respectiv taxele de circulatie a acestora, pentru a reduce incidenta lor si poluarea acerba.

Chiar si in marele metropole, oamenii se orienteaza tot mai des, chiar si din propria constiinta catre modalitati prietenoase si accesibile de transport. In tarile dezvoltate o cursiera aduce numeroase avantaje, fapt de care poate beneficia inclusiv populatia Romaniei prin utilizarea unor astfel de biciclete sosea. Acestea sunt mai rezistente decat bicicletele traditionale si mai confortabile pentru drum lung. In plus, reduc enorm costurile asociate unui autovehicul, cat si poluarea.

Pe cat posibil se incurajeaza transportul in comun si pentru fluidizarea traficului, cat si pentru reducerea numarului de utilizatori “problema”. Astfel ca, in calatoriile tale in tari precum Italia, Germania, China, etc. vei vedea astfel de biciclete care tin pasul cu lumea moderna si care sunt economice si accesbile. Incidenta lor este tot mai crescuta in randul tinerilor, datorita costurilor exorbitante pe care le solicita transporturile personale, cat si cele in comun, dar si datorita flexibilitatii in utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *