blogging

Fairyland 3 Activity Book – auxiliarul complet pentru elevii de clasa a 3 a

            Pentru aprofundarea limbii engleze într-un mod interactiv și distractiv, cele două autoare, Virginia Evans și Jenny Dooley, continuă publicarea auxiliarelor, destinate în scop educațional, pentru a ajuta copilul să învețe limba engleză utilizând activități, jocuri, planșe, abțibilduri, creând astfel un mediu prielnic necesar în procesul de cunoaștere. După cum ne-am obișnuit din celelalte cărți publicate din sfera „Activity books” autoarele au introdus personaje îndrăgite de copii (Woody,  Frosty, Erlina, Willow și Alvin, împreună cu alte personaje noi cu care cei mici vor face cunoștință), pentru a anima fiecare lecție și a le menține constantă atenția. Fairyland 3 Activity Book vine în completarea manualului Fairyland 3, aprobat de Ministrul Educației Naționale, destinat elevilor din clasa a treia. Auxiliarul a ajuns rapid în atenția părinților și îl pot achiziționa de pe diferite site-uri online, la un preț accesibil.

            Cunoștințele acumulate în primele două manuale/auxiliare sunt recapitulate, folosind aceleași tehnici de bază, unde copilul învață fiecare noțiune prin intermediul jocurilor. Copilul este stimulat să-și dezvolte abilități precum: citit, scris, vorbit. Pe lângă cele trei, Fairyland 3 Activity Book utilizează activități recreative (cântat, desenat, colorat, socotit, adăugându-se și ghicitorile cu scop în dezvoltarea asocierilor).

            Cartea este structurată în șase module, fiecare având câte două lecții, unde sunt abordate diferite activități antrenante, îmbinate cu ilustrații pline de viață de care orice elev se va îndrăgosti. Recapitularea noțiunilor învățate anterior au rolul de a fixa informațiile acumulate și de a stimula memoria pe termen lung. Abțibildurile și planșele de joc au rolul de a introduce copilul într-o lume nouă, situație realizată și cu ajutorul teatrului de păpuși în care acesta își creează propria poveste.

            După parcurgerea întregii cărți, elevul va reuși să-și îmbogățească cultura generală, să aibă un vocabular diversificat, să interacționeze mai ușor cu oamenii din jur, să citească cu ușurință, într-un ritm mai rapid, să numere și să socotească în limba engleză (activitate ce stimulează flexibilitatea cognitivă), să asocieze corect diferite imagini, să deprindă informații noi despre animale, vietăți, preparate culinare. Pe lângă acestea, se adaugă: completarea rebusurilor, rezolvarea integramelor, a testelor în limba engleză, formarea propozitiilor logice, exprimarea cursivă și înițierea dialogurilor cu scop social, învățarea altor noțiuni din sfera gramaticii limbii engleze, identificarea și recunoașterea expresiilor non-verbale ale colegilor de clasă, rezolvarea labirinturilor, exprimarea cu ușurință a sentimentelor, cât și a pasiunilor, activităților și intențiilor pe care acesta le are.

            Fairyland 3 Activity Book se bazează nu doar pe acumularea de informații necesare în procesul de învățare, cât și pe stimularea creativității, a imaginației, a memoriei și a logicii. Cartea îmbină noțiunile teoretice cu cele practice având ca rezultat crearea activităților distractive ce va capta atenția fiecărui copil. Prin calificativele oferite la sfârșit, copilul se automotivează, dorind să ajungă la cea mai înaltă treaptă a dezvoltării sale. Va dori să primească calificative de top, acțiune proprie ce îi va stimula dorința de cunoaștere.

            Este dovedit științific că deprinderea unei limbi străine are numeroase beneficii precum: dezvoltarea creierului (centrii limbajului se dezvoltă odată cu deprinderea unei limbi străine), prevenirea bolii Alzheimer (debutul este întârziat cu aproximativ cinci ani), stimularea creativității și a originalității, îmbunătățirea auzului (abilitatea de ascultare este îmbunătățită odată cu distingerea diferitelor sunete provenite din alte limbi), dezvoltarea abilităților de relaționare cu cei din jur, sporirea abilității de multi-tasking (persoanele bilingve prezintă o flexibilitate cognitivă, o adaptare mai ușoară la situații neprevăzute, cât și ușurința de a trece prin diferite sarcini), creșterea stimei de sine și accesul larg la informații (limba engleză este utilizată la nivel mondial; situație ce oferă numeroase avantaje atât din punct de vedere profesional, personal, cât și social).

            Se recomandă acumularea de informații de la o vârstă fragedă, ca mai apoi să se continue procesul de învățare pe întreaga perioadă a vieții. Jenny Dooley și Virginia Evans și-au adus aportul în dezvoltarea învățământului la nivel global, datorită cărților publicate. Fairyland 3 Activity Book este structurat astfel încât copilul va deprinde cu ușurință limba engleză, doar prin intermediul jocului, motiv pentru care rezolvarea cerințelor nu va fi percepută de copil ca o temă suplimentară (situație neplăcută care generează tensiuni și refuzul elevului). Fairyland 3 Activity Book este alegerea optimă pentru cei mici. Acesta va avea parte de aventuri spectaculoase și evadări din realitate, devenind un personaj din poveste.