Gazduire Cloud sau VPS, cum alegem?

Gazduire Cloud sau VPS, cum alegem?

Gazduirea web Cloud si VPS se numara printre solutiile informatice la moda in zilele noastre pentru a gazdui un site. Fiecare din aceste solutii vine cu propriile sale specificitati, avantaje si dezavantaje. Care este diferenta dintre ele? Cum alegem intre gazduirea Cloud si VPS?

Ce trebuie sa stii despre gazduirea VPS. Gazduirea VPS ofera un control total asupra resurselor fara sa fie vorba despre un server personal. VPS vine de la Virtual Private Server si reprezinta un fel de server personal pentru a gazdui un site internet. Singura diferenta se prezinta la nivel de logica deoarece este vorba despre un server virtual. Este solutia perfecta pentru site-urile cu trafic moderat sau site-urile destinate e-commerce. In acelasi timp, companiile care isi doresc o crestere rapida pot in egala masura beneficia de stabilitatea acestui serviciu. Daca iti doresti un mediu fiabil pentru site-ul tau, aceasta solutie ar trebui sa se numere printre primele analizate. Cu gazduiea VPS poti instala si dezinstala ce vrei, detii controlul total. Spatiul de lucru este considerat serverul tau personal si ai o mare libertate. Spatiul detinut este la adapost de eventuale atacuri provenite de la alti clienti ai gazduirii web.

Ce trebuie sa stii despre gazduirea Cloud. Gazduirea Cloud este un model informatic care unifica resursele unui anumit numar de servere diferite pentru a adaposti site-uri Internet. Fie ca este vorba despre o retea de servere sau de un singur server, gazduirea web se angajeaza sa faca intreg procesul non transparent. Este vorba despre resurse imateriale care pot stoca toate datele tale. Aceasta solutie este destul de puternica si eficienta in masura in care ofera posibilitati nelimitate in ceea ce priveste utilizarea resurselor. Principalul avantaj oferit de gazduirea Cloud este principiul Pay as you Go, ceea ce inseamna ca vei plati doar pentru resursele folosite. Un avantaj enorm pentru administratori care nu au o idee clara cu pricire la potentiala crestere a site-ului. In plus, proprietarii de site-uri gazduite in Cloud beneficiaza si de o anumita flexibilitate deloc de neglijat.

Care este diferenta dintre gazduirea Cloud si VPS? Primul element care diferentiaza aceste doua solutii informatice este libertatea de actiune al administratorului site-ului web. In cazul Virtual Private Server, administratorul beneficiaza de puterea de super utilizator insa acest lucru nu este valabil in cazul infrastructurii Cloud. Insa acest acces vine si cu o serie de riscuri mai ales daca utilizatorul nu are experienta suficienta.

O alta diferenta intre cele doua tipuri de gazduire web se refera la tarifele practicate care variaza de la o solutie la alta. In cazul gazduirii Cloud vei fi facturat in functie de resursele pe care le folosesti. Facturarea este radical diferita in cazul gazduirii VPS. Furnizorul iti va crea o masina virtuala cu resurse pe care le vei plati la sfarsit de luna.

In alegerea unei gazduiri web trebuie sa tii cont de competentele si nevoile tale. Intre cele doua exista cateva diferente fundamentale in ceea ce priveste modul de functionare in special.