auschwitz

HOLOCAUSTUL

holocaust

 Fiindca sunt elev in clasa a XI, la ora de istorie ne-a fost predata o lectie despre HOLOCAUST. Fiind prima data cand am auzit despre acest termen ma impacasem cu ideea ca va fi iarasi o ora plictisitoare care trece greu. Cand Doamna profesoara a inceput sa ne predea, ne-a fost atrasa atentia imediat, era vorba despre masacrarea a aproximativ 6 milioane de evrei.

auschwitz

   Multi dintre noi stim cine a inceput Al Doilea Razboi Mondial, dar cine a dat ordinul de masacrare a evreilor? Ei bine Adolf Hitler, conducatorul Germaniei naziste. Sau format asa numitele lagare unde evreii erau dusi pentru a fi omorati. In poza de mai sus puteti vedea cel mai important lagar de exterminare ” Auschwitz ”. Lagarele erau prevazute cu camere de gazare unde evreii erau incinerati.

  Intre 1939 si 1944 aproximativ 300.000 de evrei isi pierd viata in urma genocidului organizat de autoritatile romane. In seara de 21 ianuarie 1941 Legionarii inarmati ocupa posturile de politie din Bucuresti, primaria si alte cladiri publice. Posturile de politie devin centre de tortura pentru cei 2000 de evrei arestati din 20 ianuarie, în timp ce pădurea Jilava şi abatorul din Bucureşti sunt transformate în centre de execuţie. Intervenţia Armatei, după trei zile, pune capăt violenţelor şi colaborării dintre mareşalul Ion Antonescu şi Mişcarea Legionară.

 

 

 

 

 

 

Muzeul-Holocaustului-Yad-Vashem

 

In memoria evreilor care au pierit in timpul HOLOCAUSTULUI a fost ridicat un muzeu, unde pe toti pereti apar pozele tuturor evreilor care au murit impreuna cu numele, data nasteri si data decesului.