In functie de ce criterii alegi laptele praf

 

Cum stii, in cazul in care nu poti sa alaptezi, ce fel de lapte ii dai sugarului? Exista foarte multe brand-uri de lapte praf cu reclame sofisticate ce ne spun ca laptele de la ei este cel mai bun. Deci optiuni sunt. Dar, totusi, ce criterii trebuie sa respecte o marca de lapte praf pentru a face intr-adevar ceea ce trebuie pentru copilul tau?

Laptele il alegi tu, medicul pediatru sau neonatolog si, nu in ultimul rand, copilul tau. Consultarea cu medicul este obligatorie deoarece acesta iti poate sugera o anumita marca de lapte praf in urma unei evaluari a celui mic. Daca acesta are anumite necesitati sau intolerante, doctorul ne va recomanda sa ii administram anumite tipuri de lapte praf destinate copiilor cu probleme, gen lapte praf hipoalergenic. Dupa ce a-ti decis ce marca de lapte praf sa ii dati copilului trebuie sa supravegheati constant modul incare acesta il accepta si il asimileaza. Daca cel mic vomita, are dureri mari de burtica, nu ia in greutate sau, pur si simplu, refuza sa il manance, atunci discutati cu medicul si schimbati formula de lapte. In general, celui mic ii ia cam doua spatamani sa se adapteze cu formula. Asa ca, daca dupa cele doua saptamani sugarul nu accepta marca de lapte praf administrata, aceasta trebuie neaparat scimbata.

Si totusi, ce marca de lapte praf folosim? Mare parte din formulele de lapte sunt de tip pulbere si se prepara cu apa fiarta si racita la o temperatura de 40-50 de grade. Exista lapte praf normal sau formula organica. Eu as opta pentru varianta organica deoarece, dupa parerea mea, este mult mai sanatoasa pentru sugari. Exista si pe piata din Romania formule de lapte praf organic sau bio.         Conform statisticilor cel mai vandut si recomandat lapte praf din Romania si printre marcile cele mai vandute in lume este lapte praf Topfer. La baza formulei de la Topfer sta laptele de vaca. Acesta este prelucrat si imbunatatit cu vitamine, minerale, oligoelemente, acizi grasi polinesaturati ca Omega 3 si Omega 6, 4 Bifido culturi si multe alte elemente esentiale bunei dezvoltari a organismului sugarului. Laptele de vaca care sta la baza produsului de la Topfer provine din fermele din Alpi. Procesul de fabricare are loc la compania Topfer aflata tot in aceeasi zona cu fermele pentru a nu risca alterarea laptelui si pentru a asigura conditiile optime producerii unui lapte bio.

In functie de varsta sugarului, laptele praf trebuie schimbat cu formula adaptata pentru perioada respectiva. Astfel exista lapte praf pentru nou-nascuti pana la 6 luni, de la 6 luni in sus, 10 luni si pentru copii de peste 1 an. Fiecare varianta este imbunatatita in conformitate cu nevoile nutritionale ale copilului astfel incat sa ii asigure o masa de lapte completa.

Laptele praf se poate achizitiona din mai multe locuri insa veti gasi diverse tipuri de pret de la comerciant la comerciant. Pentru laptele praf Topfer, cel mai bun loc din care il puteti cumpara este bebelusultau.ro. Doar aici pretul este cel mai mic din Romania si va sunt asigurate toate formulele pe grupe de varsta. Gasiti inclusiv lapte praf pentru copiii cu anumite intolerante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *