Insula Lefkada

Lefkada este o insula care apartine de Grecia si are niste plaje superbe pe care merita pentru care merita sa strabati cu masina mai bine de 1000 de km. Pentru o economie de cativa zeci de euro, nu se merita sa te duci cu autocarul deoarece vei pierde o serie de peisaje superbe, de la marea cristalina in care iti poti vedea fata pana la dealurile pline cu verdeata.

Ruta pe care am fost eu a fost una destul de complicate: Bucuresti – Giurgiu –Ruse – Sofia – Serres – Salonic – Preveza – insula Lefkada. Cea mai buna portiune de drum mi s-a parut a fi Autostrada Egnatia Odos pe care trebuie sa mergi circa 300 de kilometri pentru a ajunge pe insula lefkda. Autostrada este o constructive superb, dovada a grandomaniei grecilor deoarece strabate muntii prin 45 de tuneluri, cel mai lung tunel fiind de 4,6 kilometri.

Am ales sa ne petrecem sejurul in partea de vest a insulei intrucat toti prietenii nostrii si toate review-urile care le-am citit pe internet ne recomandau sa mergem in aceasta parte a insulei deoarece este inima distractiei si ne-am luat cazare langa plaja Porto Katsiki, o plaja celebra de la baza unei stanci in forma de arc, considerata de foarte multi specilasti o adevarata minune naturala. Plaja Porto Katsiki este considerate principala atractie din Insula Lefkada si ani la randul a fost inclusa in intr-un top al plajelor europene ocupand de fiecare data un loc fruntas. Plaja este un loc foarte aglomerat unde pentru a putea prinde un loc trebuie sa te trezesti cat mai devreme…recomandat inainte de 10 dimineata. Pentru a va face o idée de cum arata insula, ca relief si distractie, o puteti compara cu plaha Navagio din Zakynths.

Recomand Insula Lefkada ca si destinatie de vacanta, fiind un loc unde natura a desenat peisaje superbe, este un loc aglomerat vizitat in fiecare an de zeci de mii de turisti.