Jucarii lemn Montessori

Este dificil sa dezvolti fantezia copiilor prin gasirea de jucarii in mediul inconjurator. Jucariile realizate dintr- un copac natural pot fi cumparate, de exemplu, din magazinul online. Istoria magazinului de jucarii ecologice a inceput atunci cand un tata a cumparat fiului sau niste jucarii din lemn. Acum jucarii lemn Montessori pot fi cumparate din magazinul online de jucarii Montessori.

Jucariile sunt taiate pe masina si lustruite manual. Plusul lor important este indestructibilitatea. Toate acestea sunt acoperite cu vopsele inofensive pe baza de apa. Pictura poate ca se va spala cu timpul, dar calitatea materialului va ramane peste ani si va deveni o jucarie cu o mare valoare.

Copiii au o imaginatie bine dezvoltata, nu au nevoie de inscriptii si desene pe jucarii, isi pot imagina toate acestea. Si conform metodei Montessori, papusile nu ar trebui sa aiba chipuri pictate pentru a dezvolta imaginatia copiilor. Parintilor si copiilor le vor fi oferite idei pentru jocuri educationale care pot fi facute cu usurinta de la ele insele. Odata, lucrurile gasite in natura servesc ca jucarii pentru copii: pietricele, crengi, bastoane, nisip . Acum, majoritatea acestor jucarii bebelusi sunt facute din material plastic artificial. Desigur, alegerea este acum mai mare decat oricand, dar adesea materialul acestor jucarii este de calitate slaba, cu un miros puternic, vopsea toxica, si, prin urmare sunt daunatoare pentru sanatatea copilului. In plus, jucariile se rup instantaneu si sunt aruncate. Acest lucru este foarte trist: cantitatea de deseuri care este dificil de procesat creste necontrolat.

Metoda Montessori se bazeaza pe o abordare individuala a copilului: copilul alege el insusi jucaria preferata, dezvoltandu-se astfel,  in propriul ritm. Particularitatea metodei Montessori este crearea unui mediu de dezvoltare deosebit, in care copilul va fi capabil si dispus sa isi arate abilitatile individuale, rolul jucariei nefiind de invatare, ci de gestionare a activitatilor independente ale copilului. Tehnica Montessori ajuta la dezvoltarea atentiei, gandirii creative si logice, memoriei, discursului, imaginatiei si abilitatilor motorii. De aceea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita jucariilor din lemn, jocurilor si sarcinilor colective care contribuie la cunoasterea abilitatilor de comunicare, precum si la dezvoltarea activitatilor casnice, ceea ce contribuie la dezvoltarea independentei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *