Evenimente în București

La ce evenimente poți participa în București în funcție de anotimp

Indiferent de anotimp, vă puteți bucura de evenimentele de București deoarece este un oraș vibrant, colorat și activ. Este imposibil să vă plictisiți în acest oraș, chiar dacă a pălit de mult denumirea de Micul Paris. Străduțele înguste, viața de noapte și oamenii energici, transform capital în orașul în care vă veți dori să vă aflați în orice moment al zilei.

Evenimente în București

Evenimente în București în funcție de sezon

Fie că vorbim de evenimente publice, private, gratuite sau nu, Bucureștiul cu siguranță cunoaște noțiunea de distracție. Fiind un popor îndrăgostit de petreceri, nu trece ocazie fără ca localnicii să se bucure de un cocktail în aer liber, o lansare de produs sau preparatele savuroase din cadrul târgurilor cu specific tradițional. Toate acestea sunt posibile în orice anotimp, motiv pentru care Bucureștiul devine și o destinație ideală pentru turiști. Iată așadar, de ce evenimente din București vă puteți bucura în funcție de anotimp:

Primăvara

Primăvara reprezintă noi începuturi, debutul unui nou an înfloritor și productiv, motiv pentru care majoritatea evenimentelor cultural au loc în acest anotimp. Diferite expoziții, tururi tematice pentru instagrammeri alături de Noaptea Muzeelor, sunt doar câteva dintre cele mai populare evenimente din București  în prima parte a anului.

Vara

Nimic nu definește vara mai bine decât evenimentele în aer liber. Evenimentele din online se mută în offline, iar conferințele, lansările de produs, inclusive vizionările de filme au loc în parcuri, terase și grădini. Cele mai așteptate evenimente din timpul verii sunt bineînțeles concertele și festivalurile de muzică organizate în București, mai ales fiindcă la majoritatea intrarea este complet gratuită.

Toamna

Toamna semnifică începutul școlii, motiv pentru care cultura joacă un rol important în definitivarea celor mai importante evenimente ale anului. Diferite târguri sunt organizate în București pe timpul toamnei, mai ales în Zona Romexpo. Fie că vorbim de târguri destinate profesioniștilor din diferite domenii, ori de târgul mireselor sau al turismului, cel care se face remarcat este bineînțeles târgul de carte. Anual, târgul de carte găzduiește mii de participanți, majoritatea fiind bucureșteni.

Iarna

În acest anotimp friguros fiecare cetățean își dorește un pahar de vin fiert pentru a se încălzi. Tocmai de aceea, producătorii de produse tradiționale iau cu asalt parcurile și zonele aglomerate ale Bucureștiului. Astfel, ne putem bucura de băuturi calde, preparate tradiționale, muzică bună și inclusiv produse comercializate de meșteșugari autentici. Toate acestea sunt acompaniate de concerte tematice și evenimente de caritate, deoarece iarna este anotimpul în care iau naștere faptele bune.