Mangalia – destinatia ideala de vacanta pentru familii cu copii

Mangalia – destinatia ideala de vacanta pentru familii cu copii

Alegerea litoralului românesc pentru o vacanta cu copiii, mai ales cu cei mici, are marele avantaj ca accesul la serviciile medicale este mai simplu in caz de nevoie, iar pentru copii mici trebuie luata serios in calcul posibilitatea aparitiei unei probleme de sanatate in timpul calatoriei.

Plaja din Mangalia este una dintre cele mai potrivite pentru copii

Golful din Mangalia adaposteste o portiune de mare fara valuri mari la mal, iar apa se adanceste destul de departe in larg. De asemenea, nisipul plajei este fin, iar plaja nu este excesiv de aglomerata, fiind ideala pentru jocurile pe plaja.

Avantajul Mangaliei ca statiune este accesul direct cu trenul, gara fiind in oras, iar din Mangalia turistii pot vizita alte statiuni, mai ales in zilele ploioase, folosind trenul sau microbuzele.

Majoritatea hotelurilor sunt asezate de-a lungul tarmului marii, astfel incat turistii pot gasi camere cu vedere la mare la preturi atragatoare in ofertele pentru 2018 in Mangalia. Un hotel deosebit este New Belvedere (fostul President), in incinta caruia sunt lasate la vederea turistilor ruine ale unei vechi basilici (care au fost descoperite in timpul unor lucrari de consolidare si constructie).

Turistii care au actele necesare pentru iesirea din tara impreuna cu copiii (minorii sub 14 ani au nevoie de pasaport, iar daca unul dintre parinti lipseste, este nevoie de un act care sa confirme acordul acestuia pentru iesirea din tara a copilului sau pentru justificarea absentei – divort/ deces) pot vizita nordul litoralului bulgaresc, unde peisajul este diferit, iar oferta culinara atragatoare.

Distractii si turism cultural

Faleza Mangaliei, digul cu farul si locurile pentru plimbare de pe malul marii dau un farmec aparte acestui stravechi oras, iar calatorul isi poate extinde plimbarile prin locuri istorice, care indreapta imaginatia spre alte timpuri – ruinele Callatisului (cel mai vechi oras de pe teritoriul României) sau Moscheea „Esmahan Sultan” din Mangalia (cel mai vechi lacas de cult musulman din România, construit in 1575).

Copiii vor fi cu siguranta incantati sa petreaca timp la herghelia de langa Mangalia, unde se poate calari sau merge cu trasura, iar in timpul verii se desfasoara diverse competitii hipice.

In luna august, in anii anteriori, la malul marii din Mangalia se desfasura Festivalul de la Callatis, iar daca organizatorii vor continua acest proiect, turistii ar putea sa se bucure de frumoasa atmosfera de festival si de prezenta multor artisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *