Maseaua de minte ne afecteaza sanatatea

Sanatatea este esentiala pentru fiecare individ in parte. Luate in ansamblu, orice imbolnavire care ne afecteaza in mod direct, aduce cu sine prejudicii in viata noastra. Majoritatea merg pe preventie, eu as spune mai degraba ca trebuie sa mergem pe observatie, inaintea preventiei. Cu cat simtim din timp un semnal dat de organism, cu atat mai repede trebuie sa ii si raspundem la ceea ce ne cere.

Durerile de cap, dantura, stomac, abdomen, aparatului locomotor au o stransa legatura prin propagarea in corp, daca nu ne tratam corespunzator.

Un abces dentar este de fapt o infectie, care circula in organism si se poate raspandi cu repeziciune si in alte zone vulnerabile ale organismului.

Sinuzita maxilara deja aici avem de-a face cu doua parti ale organismului, nas si gura. Sistemul respirator si dentitia corelate intre ele.

Maselele de minte care in mod normal sunt in numar de patru, la unele persoane apar diferentiat sau nu apar mai deloc.

Maseaua de minte isi face aparitia in jurul varstelor de 18-25 ani. Aceasta aduce cu sine o serie de complicatii. Atunci cand molarul de minte nu mai erupe, datorita spatiului redus, resimtim o durere puternica in spatele maxilarului, durere care se poapte propaga, simtind-o si in alte zone, cum ar fi ureche, nas, tampla, frunte, cap etc.

Rolul acesteia este de faramitare, taiere a alimentelor dure, insa, de ani buni incoace medicii stomatologi constata ca foarte rar mai sunt pacienti carora le apare maseaua de minte.

Culpa molarului de minte

Extractiile sunt operate doar daca maseaua de minte  provoaca carii, infectii, afecteaza ceilalti dinti si masele din vecinatate, provoaca afectiuni gingivale repetate si dureri.

Prin consult regulat la un interval de 5-6 luni, se poate preveni orice situatie critica.

In cazul in care luati decizia de a fi supusi la extractie masea  trebuie sa stiti ca doar un medic specializat in chirurgie oro-maxilo-faciala poate face interventia.

De regula, dupa ectractii, locul se cicatrizeaza putin mai greu, acum depinde de fiecare pacient in parte, pentru fumatori vindecarea va fi mai anevoioasa, insa prescriptiile cu antibiotice si evitarea masticatiei pe partea afectata, igiena orala recomandata si urmata cu strictete va vor ajuta, chiar daca veti avea o perioada de doua zile de… durere.

In cazul de pozitionare gresita, molarul trei este foarte greu de tratat, atunci cand se observa aparitia cariei. Spatiul destul de redus dintre gingie si masea, duce adesea la complicatii infectioase, deoarece resturile alimentare nu pot fi eliminate cu usurinta, facilitand aparitia tartrului si iminent a cariei. Aparitia inflamatiei, urmata de infectie dureroasa duc la… extractie masea de minte .

Trebuie sa remarcam ca aceasta poate conduce catre boli prodontale, afectand dintii din vecinatate.

Maseaua de minte inclusa si semi-inclusa

Un alt caz notabil ar fi maseaua semi-inclusa, care duce pacientul in imposibilitatea de a deschide gura corect si de a mesteca corect hrana. Aceasta situatie cauzeaza neplaceri de durata si dureri asisderea.

Pozitia maselei de minte inclusa este clasificata astfel: mediala, distala, orizontala sau verticala. Sunt termeni utilizati in medicina de specialitate. Unele apar sub gingie si altele sunt ancorate pe osul mandibular sau maxilar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *