Merita sa iti iei o usa de garaj sectionala?

Alegerea unei usi de garaj poate fi o provocare destul de mare. Pana la urma, aceasta usa va decide flexibilitatea de care te bucuri, protectia pe care o are masina si izolarea termica din interiorul garajului. Printre cele mai populare usi de garaj ale momentului se numara usile sectionale. Este adevarat ca atunci cand vine vorba despre componente usi de garaj, usile sectionale se lauda cu piese destul de costisitoare, motiv pentru care solicita o investitie destul de mare. Totusi, sunt foarte eficiente si au o multime de avantaje. Vom incerca, asadar, sa evidentiem avantajele si dezavantajele usilor de garaj sectionale.

Care sunt avantajele acestor usi de garaj?

  1. Asigura o etansare excelenta. Evident, pentru asta trebuie sa aiba sistemele de garnituri foarte bine proiectate si realizate, insa daca alegi usa dintr-o sursa de incredere, nu ar trebui sa ai probleme. De cele mai multe ori, usile sectionale sunt umplute cu spuma PUR densa, ceea ce asigura o izolare termica foarte buna si sunt realizate cu mare atentie in asa fel incat sa tina vantul, ploaia si viscolul departe.
  2. Se deschid pe verticala, evitand riscul de a lovi vreo masina oprita aproape de usa sau de a ocupa spatiu util.
  3. Au o operare usoara si silentioasa. Este foarte simplu sa folosesti o usa de garaj sectionala, atat manual cat si electric.
  4. Sunt foarte bine gandite impotriva efractiei. Materialele din care sunt realizate sunt extem de rezistente, in asa fel incat ingreuneaza mult misiunea eventualilor hoti;
  5. Pot fi personalizate. Daca alegi o astfel de usa de garaj ii poti adauga geamuri, poti alege intre mai multe variante de culori si poti alege tot felul de dotari interesante.

Care sunt dezavantajele usilor sectionale de garaj?

Evident, exista si mici dezavantaje. Cel mai mare este ca au nevoie de spatiu in adancimea garajului, pentru a fi montate sinele pe care culiseaza. Costurile sunt si ele destul de mari si sunt date atat de materialele foarte bune, cat si de montarea destul de complexa. Dat fiind faptul ca sunt destul de complexe si au multe piese in miscare, exista mereu riscul ca acestea sa se strice, ceea ce creste din nou costurile. Per total insa, usile sectionale de garaj sunt o solutie inteligenta pe care orice proprietar trebuie sa o aiba in vedere.