Mituri despre digital marketing si despre orice agentie marketing online pe care le-ai tot auzit. Cat de adevarate sunt?

Mituri despre digital marketing si despre orice agentie marketing online pe care le-ai tot auzit. Cat de adevarate sunt?

Marketingul online este un domeniu in jurul caruia s-au tesut o multime de mituri. Ele au aparut fie pentru ca nu toata lumea intelege foarte bine ce este cu acest marketing digital, fie pentru ca anumite situatii care s-au intamplat au fost generalizate si luate de exemplu gresit mai tarziu.

Miturile despre digital marketing sau despre o agentie marketing online care se ocupa de promovarea in mediul virtual sunt foarte diverse si ating pe alocuri multe probleme pe care le au chiar si cei care lucreaza in marketingul online de foarte multa vreme. Iata in continuare doar cateva dintre cele mai cunoscute mituri si adevarul despre fiecare in parte.

Agentie marketing online

Un mit pe care il tot auzim si care e cat se poate de fals tine de optimizarile pentru motoarele de cautare. Nu poti sa initiezi o optimizare si sa uiti de ea, nu isi face treaba singura, e nevoie de monitorizare si de schimbare cand e cazul. In SEO e nevoie de retestare, retargetare, restabilire de strategii care functioneaza in alt context, refacere de bugete. De ce atata testare si atatea schimbari? Pentru ca algoritmii motoarelor de cautare se tot schimba si toate aceste schimbari trebuie luate in seama cand se initiaza o campanie SEO sau cand rezultatele nu mai sunt cele dorite.

Mitul potrivit caruia e suficient sa cumperi instrumente software de marketing online pentru a putea lucra fara probleme in acest domeniu si a avea echipe in-house care sa se ocupe excelent de tot ce tine marketing online e fals. Da, sunt bune instrumentele pentru marketing online, te ajuta, dar nu au cum sa inlocuiasca factorul uman, intuitia, viziunea, creativitatea. O agentie marketing online poate oferi servicii de calitate si sfaturi pentru cei care vor sa isi promoveze afecerile cat mai bine intr-un mediu virtual foarte competitiv. Oameni cu studii si cu experienta, numarul mare de proiecte la care se lucreaza, solutiile verificate si instrumentele care sunt folosite de fiecare data cu eficienta maxima, iata ce poate aduce agentia de marketing digital.

Agentie marketing digital

Mai este si un mit legat de SEO, general. SEO a murit, nu prea mai e nevoie de el, avem alte tehnici si strategii moderne care ne pot aduce o promovare foarte bine targetata. Mitul e fals. Da, poate SEO-ul din 2010 a murit, e adevarat, insa el se reinventeaza pe masura ce algoritmii motoarelor de cautare se tot schimba. SEO-ul de astazi, implementat cu ajutorul specialistilor de la o agentie marketing online, presupune interdisciplinaritate. Nu te mai ajuta asa de mult niste cuvinte cheie aruncate intr-un articol si o arhitectura buna a unui site. Trebuie sa stii sa alegi cuvinte cheie targetate, sa te folosesti de tehnologii moderne pentru a veni in intampinarea clientilor, dar si a motoarelor de cautare, sa stii cum sa utilizezi PPC, CTR pentru a avea campanii eficiente.

Retelele de socializare functioneaza doar pentru anumite industrii, iata un mit care este destul de des invocat astazi. Nu e adevarat nici el. Asa cum iti poate explica un expert dintr-o agentie marketing online, cum e si WiseVision, retelele de socializare si promovarea cu ajutorul lor sunt chiar recomandate pentru toate industriile. Depinde de domeniul in care activeaza afacerea si de specificul ei. Se aleg anumite retele de socializare in functie de industrie sau de nisa in care se afla afacerea online, e adevarat, dar retelele de socializare in general pot fi utilizate indiferent de industria in care te afli.

Agentie marketing online Bucuresti

Cand ai terminat un cliclu de testari creative ai terminat definitiv. Nu e adevarat deloc. Nu termini niciodata de testat, e o activitate constanta si nu depinde de primele rezultate obtinute. Testarea se bazeaza pe o ipoteza de fiecare data, nu se testeaza de dragul testarii, asta trebuie sa avem clar in minte. Agentiile de marketing online din Bucuresti vor sti cand sa testeze si cum sa testeze pentru a avea de fiecare data cele mai relevante rezultate pentru o campanie de marketing digital cat mai eficienta.

SEM-ul nu e bun pentru branding, am auzit de multe ori si acest mit. Este fals. SEM este un instrument critic de conservare a reputatiei brandului. Mesajul transmis de brand se poate intari, competitia poate fi tinuta la distanta mai usor prin dominarea SERP cu termenii care sunt legati de brand.

Nu iti poti permite sa cumperi termeni foarte eficienti in SEM. Nu e adevarat. Se pot cumpara termenii doriti si se poate lua in calcul retargetarea ca solutie pentru a gasi si a reveni la utilizatorii care vor vrea sa cumpere produse si servicii, care vor putea fi convertiti in clienti.