Mituri false despre acoperisul din tigla metalica

Mituri false despre acoperisul din tigla metalica

 

 

Alegerea invelitorii pentru acoperis s-ar putea sa va faca probleme daca nu stiti prea multe despre avantajele si dezavantajele fiecarei variante. Aveti de ales intre tigla metalica, tabla cutata, tigla ceramica, acoperis de lemn, stuf, carton etc.

Daca este pentru prima oara cand interactionati cu acest domeniu, cu siguranta o sa apelati la internet asa cum facem toti in ziua de azi and necesitam de cate o informatie si veti ajunge la concluzia ca sunteti mai in ceata decat inainte de a cauta, deoarece internetul poate sa va spuna ca toate tipurile de acoperis sunt potrivite, toate au avantaje si dezavantaje, etc.

Iata cateva mituri false despre acoperisul din tigla metalica, mituri intalnite destul de des in lumea online.

Tigla metalica nu se decoloreaza, desi acesta este unul dintre cel mai des intalnite mituri false despre tigla metalica si despre invelitorile metalice, in general. Iar explicatia este una cum nu se poate mai logica. Ganditi-va la masini. Daca tigla metalica se decoloreaza dupa o expunere indelungata la soare, de ce nu se spune acelasi lucru si despre masini? Deoarece este doar un mit care a pornit fie de la concurenta producatorilor de alte tipuri de invelitori, fie de la producatorii si comerciantii de tigla metalica care nu respecta normele in vigoare. De aceea, inainte de a alege un anumit brand, incercati sa aflati totul despre el caci orice producator serios are tehnologie de productie de ultima generatie, tehnologia de protectie UV care ofera o rezistenta superioara la decolorare. Tigla metalica este fabricata din tabla din otel, zincata pe ambele parti si protejata cu poliester.

  Tigla metalica nu este mai zgomotoasa desi cu siguranta ati auzit asta destul de des.  Este o conceptie total gresita cum ca tigla metalica face un zgomot ingrozitor in special cand ploua sau cand pasarile merg pe acoperis. Acest lucru este complet fals. Un specialist in adevaratul sens al cuvantului care se ocupa cu montrea tiglei pe casa va va spune clar si raspicat ca acest lucru este cu siguranta un mit. Montajul defectuos reprezinta o cauza a zgomotului si nu tigla in sine. Daca nu esti atent si nu te informezi si pe casa ti se va pune o tabla de 0,35mm grosime in timp ce specialistii recomanda 0,5 mm, atunci cu siguranta nu este de mirare ca fiecare ploaie se transforma intr-un concert.

Tigla metalica nu rugineste. Sistemele de acoperis din metal sunt realizate in prezent astfel incat sa dureze mai bine 50 de ani. Rugina apare de cele mai multe ori fie cand conditiile de depozitare sunt necorespunzatoare, fie cand in procesul de fabricatie nu se respecta toti pasii.

Daca invelitoarea metalica este prost depozitata, adica sub cerul liber, lunga depozitare intr-o stiva, aproape de zonele umede sau in zone propice pentru condens,  s-ar putea sa rugineasca chiar inainte de a ajunge pe casa voastra. Modul in care este depozitata materia prima dar si produsul finit este un criteriu pe care trebuie sa il luati in calcul atunci cand achizitionati invelitoarea pentru acoperisul vostru.

Dupa cum puteti observa exista o serie de mituri false, si acest lucru este valabil in multe alte domenii. Desi internetul este de un real ajutor in zilele noastre, acest lucru nu inseamna neaparat ca toate informatiile oferite sunt reale.