Nunta mirilor care traiesc in strainatate

Nunta mirilor care traiesc in strainatate

Multe cupluri de români care locuiesc in afara României aleg sa faca nunta in tara, unde se pot bucura de momentul lor alaturi de familie si prieteni. Chiar daca unul dintre parteneri este strain, nunta in România poate fi o alegere cel putin mai rentabila, iar obiceiurile noastre ii vor face pe invitati sa se simta bine si sa se distreze.

Angajati un organizator de nunti!

Mirii care locuiesc in strainatate trebuie sa ia in calcul ca le va fi foarte dificil sa organizeze o nunta de la distanta. Chiar daca familia sau prietenii vor dori sa se implice, este bine ca un coordonator bine organizat sa gestioneze toata desfasurarea evenimentului, fara a scapa vreun detaliu, care, daca nu este rezolvat, ar putea da petrecerea peste cap.

Nunta cu tenta româneasca

La astfel de nunti, o parte dintre invitati vor fi, probabil, straini, astfel incat nunta va fi, cu siguranta, un spectacol inedit pentru cei care vin la eveniment din afara tarii, si nu numai.

Ar trebui pastrate macar cateva dintre obiceiurile de nunta specifice: de exemplu, unii miri renunta la taraful care insoteste plecarea mirelui de acasa, apoi a miresei, dar, daca este posibil, se poate inchiria o caleasca pentru deplasarea mirilor de la starea civila la biserica unde se va oficia casatoria religioasa. De asemenea, negocierea miresei, daca a fost ”furata”, este intotdeauna un moment amuzant pentru nuntasi.

Meniu cu specific românesc

Bucataria româneasca este bogata in feluri gustoase si aromate, ar fi pacat ca mirii sa nu aleaga macar un preparat românesc. Daca se doreste o nunta mai sofisticata, sarmalele, de exemplu, pot fi preparate astfel incat sa fie un deliciu in foi de vita de vie sau gatite fara carne, cu ciuperci, pentru vegetarieni.

Oferiti nuntasilor o mica excursie prin România

Multi dintre cei invitati, din tara sau din strainatate, ar putea accepta invitatia la petrecere daca este oferit un mic sejur organizat in zona in care va fi nunta. Pentru planificarea excursiei si rezervari in micul sejur, apelati la o agentie de turism din zona in care se desfasoara evenimentul, precum Filadelfia Turism Bistrita pentru zona Ardealului, iar daca grupul de participanti la excursie va fi mai mare, preturile ar putea fi avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *