Optimizarea imaginilor de pe site

Se spune că o imagine este în valoare de o mie de cuvinte, care este unul dintre motivele pentru care imaginile sunt atât de importante în comerțul electronic. Fără a putea să ridice, să atingă și să inspecteze un produs, clienții se bazează foarte mult pe imagini pentru a înțelege culoarea, calitatea și povestea produsului.

Deci este de la sine înțeles că imaginile dvs. trebuie să fie de înaltă rezoluție și clare. Dar acest lucru vine la un preț. Imaginile mari, de înaltă definiție pot avea dimensiuni uriașe de fișiere. Puneți câteva dintre acestea pe site-ul dvs. și această experiență ușoară de navigare în magazinul online poate ajunge să vă simțiți mai mult ca înotul prin melasă. Nu numai că acest lucru va determina vizitatorii să paraseasca site-ul, dar, în timp, Google va observa, de asemenea, și acest lucru poate afecta dvs. SEO.

În comerțul electronic, este esențial să găsiți un echilibru bun între calitatea imaginii și dimensiunea fișierului imagine atunci când salvați o imagine pentru site-ul dvs. Vă vom arăta cum să faceți exact acest lucru în acest post.

Dacă ați știut că faceți o fotografie de produs și îl încărcați direct în magazinul dvs., acest tutorial este pentru dvs. Dacă nu aveți cunoștințe sau procese formale pentru salvarea imaginilor în funcție de dimensiunea fișierului, acest tutorial este pentru dvs.

În cazul în care site-ul dvs. are tone de imagini și lucrurile se simt lent, acest tutorial este pentru tine. Dacă nu ați început încă să construiți magazinul online, acest tutorial este în special pentru dvs.

Sunteți gata să vă optimizați imaginile?

Opțiuni tip fișier imagine

Există trei tipuri principale de fișiere pe care le vom dori să le focalizăm pentru a salva imagini optimizate pentru web: GIF, JPG și PNG. Fiecare tip de fișier are propriile sale puncte forte și puncte slabe și este foarte important să știți și să păstrați aceste în minte atunci când salvați o imagine.

Lucrul cu JPGS

JPG (cunoscute și sub denumirea de JPEG) sunt cele mai populare tipuri de fișiere pentru imagini de pe web. Imaginile JPG sunt perfecte pentru fotografii sau imagini complexe care conțin o mulțime de culori, umbre, gradiente sau modele complexe. JPG-urile se ocupă de acest tip de imagini, deoarece JPG-urile au o paletă imensă de culoare pentru a lucra cu.

JPG-urile pot fi, de asemenea, salvate în calitate de înaltă calitate, de joasă calitate sau oriunde între ele. Aceasta vă permite să reglați și să salvați imaginea exact așa cum doriți, echilibrarea calității și a dimensiunii fișierului.

Lucrul cu PNGS

PNG-urile sunt un alt format popular de fișiere online. În Adobe Photoshop, veți avea opțiunea de a salva PNG-urile ca PNG-8 sau PNG-24.

PNG-8 are o paletă de culori foarte limitată de 256 de culori. În timp ce dimensiunea imaginii este mai mică, aceasta nu va fi o opțiune bună pentru imagini și fotografii complexe.
PNG-24 oferă o imagine mult mai bună, dar vine la costul unei dimensiuni mai mari a fișierului.

Salvarea corectă a imaginilor

După cum se poate aștepta, imaginile mari necesită mai mult timp pentru încărcare. Când spunem mari, ne referim la dimensiunea fișierului, mai degrabă decât dimensiunile unei imagini, adică valoarea în KB, MB, GB etc.

Dat fiind faptul că 47% dintre utilizatori se așteaptă ca o pagină web să se încarce în mai puțin de 2 secunde și 40% vor abandona o pagină care durează mai mult de 3 secunde pentru încărcare, este important ca imaginile să fie suficient de mici pentru a asigura un site rapid.

COMPRES IMAGINI PENTRU WEB

Aplicațiile de comprimare a imaginilor reprezintă cea mai ușoară cale de a reduce dimensiunea imaginilor. Aceste tipuri de instrumente elimină date ascunse în fișierul imagine, cum ar fi profiluri de culoare suplimentare și metadate (cum ar fi localizarea geografică a locului în care a fost făcută fotografia), care nu sunt necesare. Aceste instrumente oferă o modalitate rapidă și ușoară de a reduce dimensiunea fișierelor fără a pierde orice calitate a imaginii.

Aplicații și servicii de compresie a imaginilor

ImageOptim
ShortPixel
TinyJPG
TinyPNG
Compressor.io
Kraken
ImageOptimizer
Crush Pics (App Shop)
Minifier (App Shop)

Ghid SEO 2019 – Optimizarea linkurilor interne

Optimizarea Tehnica a site-ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *