Opţiuni de tratament pentru un zâmbet sănătos şi strălucitor -avantaje şi dezavantaje pentru coroanele dentare din zirconiu

Cea mai sigură modalitate de a vă bucura de o stare de sănătate orală excelentă şi de un zâmbet minunat este să optaţi pentru servicii de calitate oferite de cabinete stomatologice care pun la dispoziţie opţiuni de tratament pentru cele mai variate probleme şi cerinţe. Atunci când mergeţi de două ori pe an la medicul dentist, puteţi afla din timp care este starea danturii dumneavoastră şi care este cea mai potrivită abordare în situaţia în care suferiţi de unele probleme.

În afară de curăţarea de rutină, de verificarea danturii şi de depistarea afecţiunilor orale, medicul dentist vă poate oferi mai multe opţiuni pentru a vă bucura de un zâmbet strălucitor. De exemplu, o coroană este o modalitate frecventă de a acoperi dinţii decoloraţi sau răniţi. O coroană poate face dintele mai puternic şi îi poate îmbunătăţi aspectul. În cele mai multe cazuri, coroanele dentare sunt folosite pentru montarea podurilor, pentru protejarea unui dinte slăbit sau pentru restabilirea unui dinte deteriorat. Atunci când sunt folosite pentru realizarea podurilor, coroanele dentare din zirconiu sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, însă nu sunt la fel de estetice, rezistente şi durabile precum coroanele dentare realizate integral din porţelan sau ceramică. Acestea din urmă seamănă izbitor de mult cu dintele natural şi pot avea o durată de funcţionare mai mare de 10 ani, în funcţie de igiena orală personală.

La rândul lor, faţetele dentare sunt fabricate din material subţire şi au rolul de a acoperi partea din faţă a dinţilor. Pentru ca medicul dentist să vă poată aplica faţete, va trebui să elimine o cantitate mică din smalţul dintelui pentru a potrivi faţeta. Pe baza unui mulaj al danturii, faţetele sunt menite să arate ca dinţii naturali.

În situaţia în care nu sunteţi mulţumit de cum arată dinţii dumneavoastră, medicul dentist poate ajuta la restabilirea aspectului natural al dinţilor printr-un proces de lipire în care îmbină anumite materiale. În cadrul unui astfel de proces de lipire, smalţul dentar natural şi dentina sunt topite împreună cu materiale de lipire cum ar fi porţelan sau răşini pentru a crea o structură puternică şi cu un aspect plăcut.

Aparatul dentar este o altă opţiune frecventă de restabilire a unui zâmbet frumos atât în cazul copiilor, cât şi în cazul adulţilor. Datorită progreselor înregistrare de tratamentele ortodontice, aparatul dentar metalic nu mai este astăzi unica opţiune. Sistemele de aliniere detaşabile, aparatul invizibil sau aparatul transparent din plastic sunt alte opţiuni care pot fi utilizate pentru a îndrepta dinţii strâmbi sau aglomeraţi.