Perspectiva unor batranii asupra mortii

Cand esti una dintre acele persoane care in permanenta s-a bucurat de viata  sa si s-a bucurat de o viata indestulatoare, cand te gandesti la momentele in care nu vei mai fi, parca nu iti mai vine greu sa iei anumite decizii cu ceea ce urmeaza sa faci. Si totusi sunt destul de multe persoane ce au avut un job bine platit si o alta perspectiva in privinta calitatii vietii, dar care totusi se tem de ceea ce poate insemna moartea lor.

Cu alte cuvinte, indiferent ca vorbim de persoanele simandicoase din Bucuresti sau din orice regiune a tarii tot sunt nevoite sa se gandeasca la prioritatile de la finalul vietii. Si poate ca, in mare parte, nu conteaza foarte mult tipul de servicii funerare pe care se gandesc sa si-l insuseasca cu atat mai mult daca vorbim despre acele servicii funerare din Bucuresti, care sunt de o inalta calitate.

Iar daca va intrebati de ce acolo lucrurile sunt diferite, ei bine, raspunsul la aceasta intrebare ar fi unul foarte usor si sigur. In Bucuresti oamenii sunt mult mai responsabili, mai deschisi si de ce nu isi privesc viitorul diferit fata de semenii lor din alte zone. Bineinteles aici putem aminti si de faptul ca in capitala tarii ai si alte oportunitati de dezvoltare, din toate punctele de vedere.

Si poate ca nu ar trebui sa nu judecam sau sa condamnam o parte din cunostintele noastre ce vor sa se indrepte spre Bucuresti, ci mai degraba ar trebui sa observam oportunitatile pe care le vei gasi in aceasta metropola. Cat despre cei ce iau decizii cu privire la acea perioada sumbra si disparitia lor dintre cei dragi nu constituie o piedica in viata lor.

Mai cu seama ca cei mai multi dintre acestia nu gandesc precum batranii de la tara. Nu gandesc sa-si stranga din timp toate cele necesare pentru inmormantare, ba dimpotriva ei isi pun diverse sume de banii, pentru ca stiu ca stilul lor de viata modern le-a oferit si alte beneficii. Spre exemplu ei stiu ca in cazul lor, cel mai bun lucru ar fi aceala sa contracteze o firma cu pompe funebre de calitate superioara, astfel incat in cele din urma sa reduca stresul, ingrijorarea si suferinta celor care raman in urma lor si sunt nevoiti sa se ocupe de inmormantarea lor.

Si da, putem spune ca acest gest este demn de apreciat, intrucat nimeni nu ar mai avea nimic de spus daca fiecare s-ar  ocupa de ceea ce au nevoie cu mult timp inainte fata de momentul pierderii in sine. Dar cu toate astea trebuie sa fim foarte seriosi cu privire la acest subiect, deoarece nu toti batranii sunt in stare sa gandesc si in viitor la astfel de momente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *