Pompa submersibilă – întrebări, răspunsuri și recomandări

Datorită specificului domeniului în care activăm, ne vin zilnic întrebări despre pompa submersibilă: ”Ce fel de pompă e mai bine să aleg pentru casă? Care îi sunt avantajele față de un hidrofor” ”Care este cea mai eficientă pompă de apă murdară?” ”Ce marcă de pompă să aleg?”

În acest material, noi cei de la agroverde.ro vom încerca să răspundem la câteva întrebări și să oferim informații utile pe această temă. Îl poți folosi ca pe un ghid înainte să cumperi produsul de care ai nevoie, pentru că pompa submersibilă este genul de echipament tehnic care, deși poate fi achiziționat ușor, se poate echivala cu o risipă de bani în cazul în care te documentezi cel puțin care ar trebui să fie performanța minimă a acesteia.

De ce este mai eficientă pompa submersibilă decât un hidrofor?

Explicația e simplă: cel din urmă aspiră apa dintr-o sursă, în timp ce pompa are capacitatea de a refula apa rapid la suprafață cu o presiune mare, chiar și de la adâncimi mari (hidroforul este potrivit doar pentru adâncimi de până la 8 metri). Mai mult, pompa are funcție de auto-amorsare, adică se ajustează la particularitățile fiecărei surse de apă din care pompează, este ușor de întreținut și nu consumă atât de mult curent electric ca un hidrofor. Așadar, pompa submersibilă este soluția potrivită pentru casa ta!

Care este cea mai eficientă pompă pentru apă murdară?

Mai întâi de toate, informează-te despre adâncimea de la care va fi pompată apa și distanța parcursă până la sistemele de utilități. Dacă este necesară pomparea dintr-o sursă cu impurități sau reziduuri cum ar fi un iaz, va trebui să achiziționezi o pompă care să filtreze apa de reziduuri. Pompele de apă murdară și-au dovedit eficacitatea și fiabilitatea în timp, datorită materialului inoxidabil din care este fabricată și a sigiliilor care estompează impuritățile înainte să ajungă la motor. În funcție de mărimea impurităților din apă, poți lua o decizie corectă în ce privește achiziționarea pompei submersibile.

Atunci când situația nu îți impune o folosire exagerată a apei, ci ai nevoie de o simplă aprovizionare pentru o căsuță la sol, de pomparea apei din subsol sau pentru o irigare a parcelelor sau grădinilor cu zarzavat, poți alege o pompă cu o capacitate de pompare de până la 1,5 metri cubi. În acest caz pompa submersibilă Malysh este mai mult decât o soluție pentru gospodăria ta. Și pentru că este un produs fabricat în Rusia, poți fi sigur de raportul preț-calitate oferit! Găsești o varietate de pompe submersibile în catalogul nostru de produse.

Acordă atenție materialului din care este fabricată pompa. Cele din oțel sunt cele mai recomandate. Dacă e să vorbim despre sistemul de alimentare, pentru o locuință nu-ți recomandăm categoric pompele cu carburanți (sau motopompele) întrucât sunt scumpe la consum. Alege o pompa cu alimentare prin cablu sau acumulator, iar în funcție de numărul de watt-i, îți vei da seama de puterea și consumul ei electric.

Ai nevoie să pompezi doar un minim de apă de pe o suprafață? Alege o pompă cu acumulator. O poți conecta până și la bateria mașinii sau chiar la un panou solar.

Ce marcă să alegi?

Ni se pare absolut firesc să achiziționezi o pompă submersibilă care să te țină mult și să-ți garanteze o funcționare impecabilă în timp. Piața e plină de produse ”incognito” la acest capitol, produse ieftine și care se deteriorează rapid. De aceea, îți recomandăm să te orientezi pe producătorii din est care au reușit să câștige încrederea consumatorilor prin calitatea produselor pe care le comercializează. Printre cele mai fiabile brand-uri menționăm: Belarus-Ruceiok, Vodolei, Malysh – pompe care merg în pas cu tehnologia și satisfac în mod excelent necesitățile consumatorilor moderni.

Pompa submersibilă – întrebări, răspunsuri și recomandăriO pompă de apă bine aleasă este garanția confortului tău!