Promovarea online – cheia succesului afacerii tale

promovare online eficientaIn zilele noastre este absolut necesara extinderea unei afaceri si in mediul online, pentru ca mediul online reprezinta viitorul.

Daca doresti sa iti dezvolti afacerea online si sa iti cresti numarul de vizitatori, care sunt potentiali clienti, apleaza la profesionistii care ofera servicii de promovare online iar rezultate se vor vedea foarte curand.

Companiile de promovare se vor desfasura pe baza unor planuri realizate  in urma unor cercetari amanuntite de marketing si vor avea in vedere interesele pe termen scurt si pe termen lung ale organizatiei.

Prima impresie conteaza in toate cazurile. De aceea, este foarte important ca website-ul tau de prezentare sa fie realizat in mod profesionist, sa fie foarte usor de folosit si sa aiba un aspect frumos. Insa, daca detii o afacere online sau daca ai intentia sa te extinzi in acest mediu si sa ai un succes considerabil, nu este suficient ca site-ul tau sa arate bine.  Astfel, in dezvoltarea afacerii tale cel mai important element este promovarea online. In cele ce urmeaza, vom prezenta unele sfaturi despre cum poti sa iti dezvolti o afacere online si cum poti sa obtii cresterea numarului de vizitatori si de clienti.

Google Adwords 

Google Adwords este  cea mai des intalnita metoda de promovare online si este una dintre cele mai practice, aducand rezultate intr-un timp foarte scurt, dupa ce campania este pornita. Un alt avataj al acestei metode, este ca iti poti selecta publicul tinta, caruia sa ii fie aratata reclama ta, inainte de a incepe campania de promovare.

Metoda functioaza astfel:

  • Se va licita o suma pentru o serie de cuvinte de cautare, cu scopul ca pagina ta sa fie afisata cat mai sus in momentul in care acele cuvinte sunt cautate pe Google;
  • Platesti pentru fiecare click accesat pe pagina ta;
  • Evolutia si conversia banilor tai in vizitatori sau in vanzari va fi monitorizata.

Acest tip de promovare online vine la pachet si cu unele dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj este faptul ca aduce vizitatori doar pe termen scurt – atata timp cat platesti.

Optimizare SEO Off-Page

Optimizarea SEO in afara site-ului tau, are la baza o strategie de cladire link-uri, prin intermediul carora, adaugand pe alte site-uri comunicate de presa, articole sau discutii cu un link spre pagina ta, au ca si rezultat cresterea importantei si autoritatii. Cu cat pagina ta sau site-ul tau isi castiga o autoritate mai mare, cu atat cresc si sansele sa apara printre primele pozitii la cautarile relevante pe respectivul subiect. De asemenea, pe langa autoritatea adusa de aceste link-uri, ele vor genera un trafic constant  pe site-ul tau.

Desi este cel mai scump tip de promovare dintre toate, acesta dureaza  mai mult si este cel mai eficient doarece, chiar si atunci cand nu se mai investesc bugete, continua sa aiba rezultate.  Efectele pozitive pot sa ramana timp indelungat, fara alte investitii sumplimentare. Astfel, prin servicii de optimizare SEO, afacerea ta poate creste considerabil.

Promovarea online prin intermediul social media

Acest tip de promovare se aseamana cu promovarea prin Google Adwords si este facut astfel incat sa genereze rezultate in scurt timp.Vei plati pentru promovarea website-ului tau pe paginile de socializare, iar acesta va fi accesat de catre cei interesati. Rezultatele insa exista in general doar pe perioada promovarii.

Ca si avantaje, promovarea online prin social media se poate face in mod gratuit pe grupuri,  aduce rezultate foarte rapid iar activitatea social media o sa influenteze pozitiv optimizarea SEO.

Dezavantajele acestui tip de promovare constau in faptul ca, in raport cu rezultatele pe care le aduc, campaniile sunt scumpe si nu se pot lua in calcul doar anumite cuvinte, ceea ce inseamna ca vor aduce pe pagina ta multi vizitatori care nu au cautat neaparat serviciile tale.

Promovarea online prin newsletter

Promovarea online prin newsletter se face relativ simplu si este aproape gratuita. Astfel, prin implementarea unei casute in cadrul careia cei interesati isi vor introduce adresa de email personala, isi pot da acordul ca sa primeasca mail-uri ce contin noutati de la tine. Dupa ce ai acumulat o baza de date suficient de mare, o sa poti face campanii newsletter pentru a-i tine la curent  cu noutatile si promotiile de pe site-ul tau.

Promovarea pe Youtube

In ultimii ani, promovarea prin intermediul canalului de Youtube a adus o parte din traficul website-urilor, deoarece din ce in ce mai multi utilizatori aceeseaza link-uri cand vizualizeaza un videoclip.

Alte metode de promovare – Google Adsense, marketing prin intermediul dispozitivelor mobile, marketing prin continut, etc.

Desi lumea marketingului iti ofera multe posibilitati, ascunde in acelasi timp multe capcane. Faptul ca lucrezi cu oameni profesionisti si experimentati nu este neaparat o garantie a succesului insa este calea cea mai buna pentru a evita un esec.

Pentru a incepe  dezvoltarea unei prezente online cu succes, sunt necesare investitii. Este recomandat sa te asiguri ca ai suficiente resurse sa poti sustine aceasta activitate pana cand  iti atingi obiectivele stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *